-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 15

Pavasario sesijoje Seimas Eutanazijos įstatymo nesvarstys

Ketvirtadienį Seime diskutuodami dėl pavasario sesijos darbų programos, parlamentarai nusprendė iš jos išbraukti liberalcentristo Andriaus Burbos projektą, kuris numatė eutanazijos įteisinimą.
Andrius Burba.
Andrius Burba. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nesvarstyti šio klausimo pasiūlė parlamentinis Sveikatos reikalų komitetas. Už jo išbraukimą balsavo 75 parlamentarai, prieš – 9, susilaikė 14 Seimo narių.

„Kaip gydytoja, tikrai nemanau, kad reiktų įteisinti tokį dalyką. Gyvybę reikia saugoti“, – teigė Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė Vida Marija Čigriejienė.

Ji nuogąstavo, kad ryžusis įteisinti eutanaziją, tuo pasinaudotų nusikaltėliai, kurie gviešasi pagyvenusių, ligotų žmonių turto.

Įstatymo projekto autorius kalbėjo labai apgailestaujantis dėl tokio Seimo sprendimo, o parlamento rėksnys Petras Gražulis nepraleido progos pasipiktinti, kad į Lietuvą iš Europos „eilinį kartą veržiasi ne patys geriausi dalykai“.

A.Burba teigia, kad įstatymu sunkios būklės pacientams būtų suteikta galimybė oriai ir ramiai užbaigti nepakeliamas fizines bei dvasines kančias, išvengiant lėtos ir skausmingos mirties. Liberalcnetristas siūlė, kad eutanazija būtų atliekama nepagydomų ligonių prašymu, o ją atliekantis gydytojas prieš tai turėtų įsitikinti, kad žmogaus apsisprendimas yra rimtas.

A.Burba teigia eutanazija visiškai legalizuota, leidžiama tiek aktyvioji, tiek pasyvioji, Belgijoje, Liuksemburge bei Nyderlanduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius