Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

Pavasario vėjai Menų spaustuvėje

Pavasarį Menų spaustuvė pasitinka atsinaujinusi ir, šylant orams, vilios žiūrovus tiek jau pamėgtais spektakliais ir didžiaisiais tarptautiniais festivaliais, tiek garsių režisierių premjeromis.
Lora Juodkaitė šokio spektaklyje „Sibilė“
Lora Juodkaitė šokio spektaklyje „Sibilė“ / M.Raškovskio nuotr.

Kovo 7-ąją, šeštadienį, Menų spaustuvės pavasario sezoną atidarys Loros Juodkaitės ir Valentino Masalskio šokio spektaklis „Sibilė“, Lietuvoje rodytas vos vieną kartą – 2009-ųjų išvakarėse. Šis kūrinys įkvėptas Pero Lagerkvisto to paties pavadinimo romano, pasakojančio apie nusikaltusią žynę, dievui Apolonui pašvęstą merginą, pamilusią vyriškį ir pagimdžiusią kūdikį. Romano pagrindas – moters pasakojimas savo gyvenimą ir nuopuolį, už kurį ji sulaukia amžinos bausmės – žmonių ir dievo neapykantos.

Kovo 8-ąją Kišeninėje salėje ne tik moteris pakvies detektyvine istorija paremtas monospektaklis-opera „Izadora“. Kompozitoriaus Jono Sakalausko, poeto Dainiaus Gintalo, režisieriaus Agniaus Jankevičiaus bei choreografės Agnijos Šeiko bendras darbas yra modernus ir ryškus. Moters sielos tolimiausius užkaborius šviesos blyksniais atveriantis spektaklis ir įtraukia, ir šokiruoja.

Šį mėnesį į Menų spaustuvę grynojo šokio ir stilingos estetikos mėgėjus pakvies choreografo Vyčio Jankausko naujausias spektaklis „Budėjimai“ (12 d.), o tikinčius į betarpišką ir visiems skirtą teatrą – Aido Giniočio režisuoto spektaklio „Pabėgimas į Akropolį“ premjera (kovo 10 d.). Jono Vaitkaus talento gerbėjus neabejotinai sužavės spektaklis „Juodvarnis“ (14 d.), kuriame įspūdingus vaidmenis sukūrė aktoriai Vladas Bagdonas ir Aldona Vilutytė, o J.Vaitkaus mokinys Agnius Jankevičius pristatys „Du rumunus, kalbančius LT“ pagal lenkės Dorotos Maslowskos pjesę (29 d.).

Minėti spektakliai ne vieninteliai, kurie džiugins Menų spaustuvės lankytojus, o šio šiuolaikinių menų centro atstovų teigimu, šie spektakliai - tik įžanga į renginių ir festivalių gausų pavasarį. Kovo mėnesį duris atvers ir Menų spaustuvės infoteka.

Vasarį nesnaudė

Kol praėjusį mėnesį Menų spaustuvės patalpose vyko remonto darbai, organizacijai teko dviguba misija – ji reprezentavo Lietuvos šokį Izraelio knygų mugėje Tel Avive, o Rusijos sostinėje surengė specialų Lietuvos menų savaitgalį. Maskvos publika šiltai sutiko šokio ir džiazo improvizacijos kūrinį „Čia ir dabar“, „Psilikono teatrą“ iš Kauno, uostamiesčio avangardistą Beną Šarką bei alternatyvios muzikos grupes „Fusedmarc“ ir „Dublicate“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius