-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 19

Paveldosaugininkai nubaudė įmonę už žydų kapų nepriežiūrą

Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio specialistai dėl žydų kapų nepriežiūros nubaudė įmonės „Kapinių priežiūra“ vadovą 3 tūkst. litų bauda, rašo „Kauno diena“.
Nacių nužudytų žydų kapai ne visur tinkamai prižiūrimi.
Nacių nužudytų žydų kapai ne visur tinkamai prižiūrimi. / 15min.lt/ nuotr.
Temos: 1 Bauda

„Ši įmonė turi prižiūrėti kapus, taip pat ir apleistas Senąsias žydų kapines Radvilėnų plente. Bet ten nieko nedaroma. Kapinėse ilgai vešėjo brūzgynai, kažkas net buvo iškasęs išvietę“, – teigė Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus.

Už tai jo pavaldinys, inspektorius Andrius Liakas, surašė administracinį teisės pažeidimo protokolą asmeniškai „Kapinių priežiūros“ direktoriui Algirdui Verbickui ir pirmadienį pakvietė jį pasiaiškinti į departamentą.

„Jis atvyko su teisininku, dar keliais įmonės darbuotojais, bet atsisakė pateikti asmens dokumentą ir bendrauti sakydamas, kad apie jį ir taip galiu sužinoti. Po to direktorius paliko kabinetą. Todėl baudą teko skirti už pažeidėjo akių“, – teigė A.Liakas.

Pagal nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymą už paveldo objekto nepriežiūrą atsakingiems asmenims galima skirti nuo 3 iki 5 tūkst. litų baudą.

A.Verbickas tikino tik iš žurnalisto sužinojęs, kad yra nubaustas pinigine bauda.

„Pirmadienį maniau, kad esu kviečiamas susitikti aptarti žydų kapų reikalų. Kartu pasikviečiau kitus kelis įmonės darbuotojus, kad pagaliau išsiaiškintume, ką galime visi bendrai padaryti.

Prakalbėjome apie 45 minutes, galiausiai viena darbuotoja pasiūlė pratęsti pokalbį, kai departamente bus vedėjas. Antradienio rytą paskambinau S.Stoškui, bet jis susitikti atsisakė. O dabar štai sužinojau, kad esu dar ir nubaustas“, – stebėjosi A.Verbickas.

A.Verbickas taip pat apkaltino S.Stoškų, kad šis užrakinęs žydų kapų vartus ir nedavęs rakto įmonei „Kapinių prižiūra“, kurios technika negali įvažiuoti pro vartus šienauti pievos kapų teritorijoje.

Rugsėjo pradžioje buvo dingę metaliniai kapų vartai su Dovydo žvaigždėmis. Po savaitės į Kauno kultūros paveldo departamentą paskambino viena kaunietė ir pasakė mačiusi numestus vartus kitoje kapinių pusėje už tvoros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius