-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 06

Pavyko pasiekti plėšimų skaičiaus sumažėjimo

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams intensyviu patruliavimu pavyko pasiekti, kad praėjusią savaitę Vilniuje sumažėtų plėšimų.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Per praėjusią savaitę, kovo 30 – balandžio 5 dienomis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Vilniaus aps. VPK) padaliniai užregistravo 19 pranešimų apie Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje įvykdytus plėšimus. Prieš tai buvusią savaitę (kovo 23 – 29 d.) tokių pranešimų registruota 27, teigiama policijos pranešime.

Pareigūnų nuomone, plėšimų sumažėjo ne atsitiktinai. Kriminologinės padėties tyrimai parodė, kad ekonomikos sunkmečio metu tikėtinas turtinių nusikaltimų plitimas, ypač tai pasakytina apie plėšimus. Pastaruoju metu Vilniaus aps. VPK padaliniai padidino patruliavimo intensyvumą, derindama įprastą, vykdomą uniformuotosios policijos ir neuniformuotų policijos pareigūnų neviešą patruliavimą.

Vilniaus apskrities policija yra pasirengusi nedelsdama reaguoti į gyventojų saugumui iškilusius naujus iššūkius, tačiau, atsižvelgdama į nelengvą šalies gyventojų socialinės raidos laikotarpį norėtų atkreipti žmonių dėmesį į savisaugos būtinumą. Atkreiptinas tėvų dėmesys į nepilnamečių šeimos narių patiriamą riziką būnant viešose vietose tamsiuoju paros laiku. Vaikų saugumas beveik visiškai priklauso nuo suaugusiųjų rūpesčio, kontrolės ir atsakomybės. Todėl įstatymas įpareigoja tėvus tinkamai prižiūrėti vaikus, atsakyti už jų saugumą ir poelgius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius