Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 21 /13:27

Pavykus susitarti dėl didesnio finansavimo, ugniagesiai protestą atšaukia

Trečiadienį protestą prie Vyriausybės Vilniuje planavusi ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga akciją atšaukė, pavykus susitarti dėl papildomo finansavimo pareigūnų atlyginimams didinti.
Ugniagesiai gesina Vilniaus čigonų tabore deganti namą
Ugniagesys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Jis atšaukiamas laikinai. Mūsų reikalavimai tenkinti yra: nepilnai, dalinai kol kas, bet pasiekėme Vyriausybėje susitarimą, kad bus skirti 3,5 mln. papildomai darbo užmokesčio fondui“, – BNS sakė Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Saulius Džiautas.

Iš pradžių reikalauta 9 mln. eurų, tačiau, pasak profsąjungos vadovo, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) įsipareigojo rasti lėšų nupirkti ugniagesiams po du aprangos komplektus, taip pat žada ieškoti galimybių paskiepyti juos nuo erkinio encefalito.

S.Džiauto teigimu, papildomi pinigai kitų metų biudžete leis ugniagesių gelbėtojų atlyginimus padidinti po 100 eurų.

Antradienį susitikę Finansų ir Vidaus reikalų ministerijų atstovai bei profesinė sąjunga sutarė papildomas lėšas skirti, padidinant kitų metų Vidaus reikalų ministerijos biudžetą, BNS sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas anksčiau BNS teigė, kad papildomi 3,5 mln. eurų leis „ugniagesiams padidinti darbo užmokestį, pagerinti darbo sąlygas, aprūpinti uniformomis“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eimutis Misiūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eimutis Misiūnas

Jo atstovas spaudai vėliau patikslino, jog papildomi pinigai bus skirti tik ugniagesių gelbėtojų atlyginimams didinti.

Šiemet PAGD biudžetas sudarė 100 mln. eurų. Anksčiau planuota, kad kitąmet biudžetas sieks 108 mln. eurų, bet po paskutinių susitarimų jis turėtų išaugti iki 111,5 mln. eurų.

Su ugniagesių atstovais trečiadienį taip pat susitikęs Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis sako, kad papildomi 3,5 mln. „bus rimtas pagrindas Vyriausybės programos įgyvendinimui“, t.y. kad visiems statutiniams pareigūnams atlyginimai iki kadencijos pabaigos 2020-aisiais kiltų 30 procentų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Algirdas Stončaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Algirdas Stončaitis

Jis tikina, kad papildomi pinigai reikalingi, nes, priešingai nei kitos statutinės tarnybos, ugniagesiai neturi didelių galimybių didinti atlyginimus konsoliduojant savo funkcijas.

„Šiandien ugniagesių komandą sudaro, berods, šeši nariai, kad vyks du ar trys, tai neįmanoma technologiškai. Todėl nėra galimybių vienodų vien iš reformų vienodai atlyginimus padidinti. Iš dalies galima, tai ir daroma, bet valstybės prisidėjimas turėtų būti didesnis“, – dėstė jis.

Iš viso Lietuvoje yra daugiau apie 3300 priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius