Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 12

Pavyzdingiausias daugiabutis laukia apdovanojimo

Klaipėdoje įsibėgėjo pavyzdingiausio daugiabučio rinkimai.
Komisija apžiūrėjo namus, pretenduončius tapti pavyzdingiausiu daugiabučiu Klaipėdoje.
Komisija apžiūrėjo namus, pretenduončius tapti pavyzdingiausiu daugiabučiu Klaipėdoje. / B.Giedraitės nuotr.
Temos: 1 Daugiabutis

Ketvirtadienį ryte susirinkusi komisija iš eilės apžiūrėjo ir įvertino penkis konkurse dalyvaujančius namus. Pirmiausia buvo apžiūrimas Debreceno g. 10 DNSB „Brigantija“ daugiabutis ir jo kiemas, vėliau Debreceno g. 31 DNSB „Lelija“, Baltijos pr. 13 DNSB „Jūra“, Kauno g. 17 DNSB „Rambynas“, Paryžiaus komunos g. 20 DNSB „Vaiva“.

Vertinant daugiausia atsižvelgiama buvo į renovaciją, namo išvaizdą, balkonų tvarkingumą ir gražumą, rusius, automobilių stavėjimo aikštelės tvarkingumą, vaikų žaidimo aikštelės išvaizdą.

Taip pat labai svarbi namo aplinka, gėlynėliai, šaligatvių švarumas ir, žinoma, svarbiausia kaimynų bendruominiškumas, saugumas tarpusavio bendravimas.

Įsteigti pavyzdingiausio daugiabučio konkursą sugalvojo Seimo narys Evaldas Jurkevičius. Tai pirmas toks konkursas uostamiestyje, bet kaip tikisi E.Jurkevičius, ne paskutinis, ir tai taps kiekvienų metų tradicija ir jungsis daugiau bendruomenių.

„Aš pats 7 metus buvau bendruomenės pirmininkas ir mes savo bendruomenėje pradėjome tradiciją: rinkti gražiausią sodybą. Pastebėjau, kad tokie konkursai sutraukia žmones, kelia bandruomeniškumą, ir skatina saugią kaimynystę. Taip pat prižiūrima aplinka, gražu visur, kiekvienas turim vertinti savo turtą, daugiabučiuose butų daug, o stogas tai vienas bendras, kaip ir aplinka visų,“- kalbėjo konkurso sumanytojas E. Jurkevičius.

Daugiabučius patys žmonės prižiūri, stengiasi tvarkytis. Visi darbai atliekami savo rankomis, visą aplinką prižiūri ir tvarko patys.

„Mes savo rankomis viską darom. Prie darbo niekas nenori eiti, bet, žinoma, kai reikia, visada yra padedančių. Kaimynai padeda ir gėlių atvežti, ir pasodinti, ir, jeigu reikia ko aplinkai sutvarkyti, atsiveža iš sodų“, – pasakojo daugiabučio namo gyventoja Ona Beniušienė.

Nugalėtojas bus pasveikintas ir apdovanotas šeštadienį gražia lentele su užrašu „Čia pavyzdinga tvarka". Vėliau rudenį prie kiekvieno namo bus pasodinta po ąžuoliuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius