-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 22

Pažadas išpildytas: Panevėžio parke baigiama įrenginėti ekstremalaus sporto aikštelė

Panevėžio Kultūros ir poilsio parke esančioje aikštelėje jau baigiamas įrenginėti apie 550 kv. m ploto skate parkas (ekstremalaus sporto aikštelė) – rekreacinė sporto erdvė, skirta riedučių, riedlenčių, paspirtukų ir BMX dviračių sportui. Aikštelės pagrindinis tikslas – suteikti saugias sąlygas ekstremaliajam sportui.
Ekstremalaus sporto aikštelė Panevėžyje
Ekstremalaus sporto aikštelė Panevėžyje / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Lėšas skyrė ministerija

Šiam projektui įgyvendinti lėšas – 104 550 eurus – skyrė Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija ir prie projekto prisidėjo Panevėžio miesto savivaldybė, skyrusi beveik 18,5 tūkst. eurų. Lėšas buvo būtina išnaudoti iki gruodžio mėnesio pabaigos ir tai bus padaryta.

Sporto objektas – svarbus

Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas aiškina, kad miestui turėti kokybiškų bei įvairių sporto objektų visumą yra be galo svarbu.

„Panevėžyje gyvena tikrai daug įvairaus amžiaus ekstremalaus sporto mėgėjų, kurių pomėgiui realizuoti itin reikalinga speciali pritaikyta erdvė, tačiau tokios vietos jie jau kurį laiką neturi. Ne vienerius metus ieškojome finansavimo šaltinių ir galimybių įrengti ekstremalaus sporto aikštelę. Labai džiaugiamės iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos gavę tam lėšų ir jau šiemet bus galima naudotis modernia, saugia ekstremalaus sporto aikštele“, – teigė meras R.Račkauskas.

Laukiama sporto bazė

Panevėžio miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis pasidžiaugė, kad laiku bus įgyvendintas projektas ir jaunimas turės ekstremalaus sporto aikštyną.

„Panevėžio miestui šio objekto įrengimas – svarbus, kadangi mieste daug jaunimo, besidominčio aktyviu laisvalaikiu ir ekstremaliuoju sportu. Įrengtas skate parkas bus vieta ir miesto bendruomenei, ir atvykusiems svečiams. Be to, bus galima organizuoti įvairaus lygio sportinės varžybos. Kita vertus, ekstremalaus sporto mėgėjams labai buvo svarbu turėti tokią sporto bazę“, – kalbėjo J.Jasiukaitis.

Saugios sąlygos ekstremalams

Projekto įgyvendinimo metu Kultūros ir poilsio parke esančioje aikštelėje bus įrengtas apie 550 kv. ploto medinis skate parkas – rekreacinė sporto erdvė, skirta riedučių, riedlenčių, paspirtukų ir BMX dviračių sportui, kurios pagrindinis tikslas – suteikti saugias sąlygas ekstremaliajam sportui.

Tikimasi, kad parkas pritrauks daug ekstremaliojo sporto entuziastų, bus išskirtinis ir progresuojantis – pritaikytas mėgėjams, pradedantiems, pažengusiems, profesionaliems sportininkams ir miesto svečiams. skate parko įrangą gamina UAB „CGS“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius