Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 12

Pažaislio vienuolynas prašo 800 tūkst. Lt

Pažaislio vienuolyno gyventojos, seserys kazimierietės, prašo Kauno miesto savivaldybės paramos.
Pažaislio vienuolynas
Pažaislio vienuolynas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Norėdamos visiškai atnaujinti vieną iš vienuolyno ansamblio objektų – svečių namus – seserys tikisi iš miesto biudžeto šiemet gauti 800 tūkst. litų. Dar daugiau lėšų šiam projektui bus skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

„Norime rekonstruoti buvusius svečių namus. Tikimės atkurti pirmykštę jų išvaizdą ir pritaikyti piligrimams bei kitai veiklai. Šiuo metu naudojama tik maža dalis pastato: vienos pusės patalpose gali vyksti konferencijos ir seminarai. Vasarą galime suteikti nakvynę vienam kitam piligrimui. Turime viltį, kad atnaujinus pastatą ir įdiegus modernią šildymo sistemą svečių namuose ištisus metus galės apsistoti apie 40 piligrimų“, – sakė Pažaislio vienuolių atstovė sesuo Lidija.

Savivaldybės parama sudarytų tik 5 proc. visos reikalingos sumos. Didesnę jo dalį finansuotų struktūriniai fondai. Pernai vienuolių parengta paraiška dėl vienuolyno svečių namų restauracijos įtraukta į projektų, 2007–2013 metais gausiančių finansinę paramą iš ES fondų, sąrašą. Jis numato, kad per ateinančius ketverius metus vienuolynas gali tikėtis sulaukti 9,5 mln. Lt paramos.

Ar ją papildys ir Kauno miesto savivaldybės finansinė injekcija, paaiškės po miesto tarybos posėdžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius