Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

Pažaislio vienuolyno ansamblis sieks garbingos vietos UNESCO Pasaulio paveldo sąraše

Rugsėjo 13 dieną Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su UNESCO (Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija) generalinio sekretoriaus patarėju Henriku Juškevičiumi ir aptarė, kokių procedūrų reikia imtis, kad Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblis būtų įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.
Pažaislio vienuolynas jau netrukus galės pasinaudoti beveik 10 mln. Lt siekiančia ES parama.
Pažaislio vienuolynas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 UNESCO

„Apie Pažaislio vienuolyno įtraukimą į Pasaulio paveldo sąrašus kalbama jau keletą metų, tačiau nieko konkretaus nenuveikta. Manau, kad reikia nenuleisti rankų ir kartu su specialistais padirbėti: atsakingai paruošti reikalingus dokumentus ir bandyti kandidatuoti“, – sakė Kauno meras.

Pasak UNESCO generalinio sekretoriaus patarėjo H.Juškevičiaus, Lietuva turi daugiausia įtrauktų objektų į šį paveldo sąrašą per tokį trumpą laiką.

„Lietuvoje yra keturi Pasaulio paveldo sąrašo objektai: tai – Vilniaus senamiestis (1994 m.), Kuršių nerija (2000 m.), Kernavės archeologinė vietovė (2004 m.) ir Struvės geodezinis lankas (2005 m.). Tokiai mažai valstybei tai yra tikrai daug. Tačiau manau, kad dėl Pažaislio vienuolyno ansamblio galite teikti paraišką. Prisiminkime, kad ir Vilniaus senamiestis ne iš pirmo karto buvo įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą“, – sakė H.Juškevičius.

Lietuvos Respublika į UNESCO buvo priimta 1991 m. Viena iš šios organizacijos veiklos sričių – pasaulio materialaus ir dvasinio paveldo išsaugojimas ateities kartoms. 1992 m. Lietuva prisijungė prie UNESCO Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo apsaugos konvencijos, o 2004 m. – prie Nematerialaus kultūros paveldo apsaugos konvencijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius