Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 22

Pažeidėjams vandenyse tramdyti – efektyvesnės priemonės

Lietuvai priklausantys Baltijos jūros vandenys ir Kuršių marios nuo šiol stebimi pasitelkus kur kas efektyvesnę, skirtingas institucijas jungiančią sistemą.
Karinių pajėgų specialistai jūroje ir Kuršių mariose vykstantį judėjimą mato tokia pačia sistema kaip ir kitos institucijos.
Karinių pajėgų specialistai jūroje ir Kuršių mariose vykstantį judėjimą mato tokia pačia sistema kaip ir kitos institucijos. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr. /Karinės jūrų pajėgos
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr. /Karinės jūrų pajėgos

Skirtingų institucijų, pavaldžių tiek Susisiekimo, tiek Krašto apsaugos, tiek Vidaus reikalų ministerijoms, jūros stebėjimo priemonės sujungtos į bendrą sistemą. Tai leidžia turėti vieną jūros paveikslą, kuriuo naudosis visos institucijos. Kartu, anot Krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės, beveik 1,2 mln. Lt investicija padės sutaupyti. Integruota sistema padės greitai ir efektyviai keistis informacija apie galimus sienos pažeidimus, jūros užterštumą, kontrabandą, neteisėtą žvejybą, bei nelaimių atveju. 

Skirtingos stebėjimo sistemos ne kartą trikdė darbą. Prieš pora metų jūrą stebėjusi institucija nepastebėjo, kaip prie vieno už jūros vartų priplaukė kitas laivas, iškrovė kontrabandą. Šį nusikaltimą pastebėję Karinės jūrų pajėgų darbuotojai informavo teisėsaugininkus. 

Skirtinga sistema dirbantys specialistai šią vasarą nepastebėjo ir pavojingai manevruojančio laivo, todėl nebuvo užkirstas kelias nelaimei jūroje. 

Naujoji sistema padės išvengti kai kurių funkcijų dubliavimo ir taupys biudžeto lėšas. Anot susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, iš atvykstančių laivų kapitonų neretai skambėjo priekaištai, kad atplaukdami į Klaipėdą jie turi apie tai pranešti kelioms skirtingoms institucijoms. Naujoji sistema integruos į Baltijos jūros uostų sistemą. 
 

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Bendra Baltijos jūros ir Kuraių marių stebėjimo sistema palengvins skirtingoms ministerijoms pavaldžių institucijų darbą.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Bendra Baltijos jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistema palengvins skirtingoms ministerijoms pavaldžių institucijų darbą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius