-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 18

Pažeidimai per rinkimus sumažino Lietuvos balą „Freedom House“ demokratijos indekse

Pažeidimai per Seimo rinkimus sumažino Lietuvos balą nevyriausybinės organizacijos „Freedom House“ demokratijos indekse, tačiau pagal bendrą vertinimą šalis išlieka tarp demokratiškiausių valstybių, kurioms teko patirti santvarkos pasikeitimą.
Rinkimai
Rinkimai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos rodikliai išlieka geri pagal daugelį “Pereinamųjų valstybių„ rodiklių, bet jos balas sumažintas rinkimų proceso kategorijoje dėl rekordinio rinkėjų papirkinėjimų skaičiaus 2012 metų spalio parlamento rinkimuose“, – rašoma ataskaitoje.

Šiame kasmetiniame indekse vertinamos 29 Vidurio, Rytų ir Pietų Europos, centrinės Azijos šalys, kuriose anksčiau buvo įsitvirtinę nedemokratiniai režimai.

Lietuva šioje valstybių grupėje užėmė šeštą vietą ir pateko tarp aštuonių valstybių, kur, „Freedom House“ vertinimu, įsitvirtinusi konsoliduota demokratija.

Iš naujųjų ES valstybių narių Lietuva aplenkė Rumuniją, Bulgariją, Vengriją ir Slovakiją, bet kiek atsiliko nuo Slovėnijos, Estijos, Latvijos, Čekijos ir Lenkijos.

„Freedom House“ vertinimu, kaimyninėse Rusijoje ir Baltarusijoje, taip pat Uzbekistane, Turkmėnijoje, Azerbaidžane, Kazachstane ir Tadžikistane, įsitvirtinę konsoliduoti autoritariniai režimai. Kitos šalys sulaukė įvairių tarpinių vertinimų tarp demokratijos ir autoritarizmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius