Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 23

Pažintį su Lietuva latviai pratęs Šiaulių tardymo izoliatoriuje

Šiauliuose įkliuvo trys Latvijos piliečiai, apsipirkinėję didžiųjų miesto prekybos centrų parduotuvėse ir atsiskaitinėję padirbtomis mokėjimo kortelėmis, teigiama išplatintame pranešime.
Padirbta atsiskaitymo kortelė
Padirbta atsiskaitymo kortelė / Šiaulių VPK nuotr.

Lapkričio 18–osios popietę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai sulaukė telefoninio skambučio iš Tilžės gatvėje esančios parduotuvės „Techasas“ – už perkamą kompiuterį bandoma atsiskaityti padirbta mokėjimo kortele. Operatyviai nuvykę patruliai sulaikė vieną iš parduotuvės besprunkantį pirkėją. Paaiškėjo, kad pirkėjų būta trijų, kad jie – Latvijos piliečiai, mat pas sulaikytąjį rastas šioje šalyje išduotas vairuotojo pažymėjimas.

Važinėdami po mikrorajoną, kuriame yra minėtoji parduotuvė, vienoje gatvėje patruliai pastebėjo su latviškais valstybiniais numeriais stovintį automobilį „VW Passat“. Jame sėdėjo vaikinas su mergina. Sulaikymo metu vaikinas bandė naikinti nusikaltimo įrankį – sulaužė banko mokėjimo kortelę, kuri įtariama esanti padirbta. Apžiūrėję automobilį, policijos pareigūnai rado daug įvairių lietuviškų prekių: daug alkoholinių gėrimų, batų, mobilųjį telefoną, kompiuterį, maisto produktų. Vėliau buvo nustatyta, kad šie daiktai įsigyti įvairiose „Tilžės“ ir „Saulės miesto“ prekybos centrų parduotuvėse, atsiskaitant, įtariama, suklastotomis mokėjimo kortelėmis. Nustatyta dešimt tokio pirkimo atvejų. Atliekant šias finansinės operacijas, sureagavo bankų apsaugos sistemos ir, atsiskaitant „Techaso“ parduotuvėje, prekybininkai iš banko sulaukė pranešimo, kad mokėjimo kortelė gali būti netikra. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai mano, kad bendrininkų trijulei parūpintose mokėjimo kortelėse yra įkelti neteisėtai gauti kitų asmenų banko sąskaitų duomenys.

Sulaikytieji Rygos gyventojai 23 metų E. A., 20–metis J. B. ir 23 metų S. U. buvo uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ir jos duomenų panaudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mažiausiai vieną mėnesį latviai praleis Šiaulių tardymo izoliatoriuje, nes teismas sankcionavo jų suėmimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius