Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 14

Pedagoginės studijos – geriausių aukštųjų mokyklų privilegija

Naujas pedagogų rengimo reglamentas išlaisvina galimybes visoms pajėgiausioms aukštosioms mokykloms pradėti rengti pedagogus. Tokių studijų tvarką nustatantį teisės aktą patvirtino švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.
Mokykloje
Pedagogė / Photos.com nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime spaudai teigiama, kad naujasis reglamentas išplečia pedagogų rengimo modelių, o drauge ir pedagoginių programų  įvairovę. Pedagogo kvalifikaciją bus galima įgyti su specialybe ir nepedagoginio profilio aukštojoje mokykloje – studijuojant pagal dalykines programas bakalauro arba magistro pakopoje. Remiantis Mokslo ir studijų įstatyme numatyta lankstesne studijų organizavimo tvarka, bus galima įgyti pedagogo kvalifikaciją vienam arba dviem dalykams mokyti ar atlikti papildomam pedagoginiam vaidmeniui, tokiam kaip profesijos konsultanto, karjeros konsultanto ir kt. Baigusiems pedagogines studijas tai suteiks platesnes galimybes mokykloje pritaikyti žinias.

Tačiau būsimų mokytojų rengėjams nustatomi daug griežtesni pedagoginės praktikos organizavimo reikalavimai negu iki šiol. Kad būtų užskaityta pedagoginė praktika, studijuojančiajam reikės surinkti 20 kreditų minimumą – praktiniam profesiniam pasirengimui skirti ne mažiau kaip pusę metų. Studento praktine veikla bus laikoma tokia veikla, kurioje dalyvauja ir dėstytojas, ir patyręs praktikas – mentorius. Daugiau praktinių gebėjimų įgijęs absolventas bus žymiai geriau pasirengęs bendrauti su moksleiviais ir kokybiškai perteikti jiems dalykines žinias, nebijos pradėti dirbti mokykloje. 

Pedagogų rengimo reglamentas – bendrosios valstybės reikalavimų gairės studijų programoms, kurias rengia aukštosios mokyklos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius