Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2023 01 23

Vaikų tvirkinimu įtariamo K.Bartoševičiaus karjeroje – ilgametis darbas su vaikais

Sunkiais nusikaltimais įtariamą Seimo narį Kristijoną Bartoševičių dalis visuomenės geriau žino ne iš darbų parlamente, o iš humoro laidos „Dviračio žinios“, kur jis sukūrė įžūlų, turtingą verslininką. Vaikų tvirkinimu ir prievartavimu įtariamas konservatorių frakcijos narys beveik visą savo gyvenimą dirbo su nepilnamečiais – tai mokykloje, tai chore „Ąžuoliukas“. Jis pats įtarimus neigia ir teigia esantis šokiruotas.
Kristijonas Bartoševičius
Kristijonas Bartoševičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

K.Bartoševičius aktoriumi televizijos laidoje „Dviračio žinios“ darbavosi net 10 metų, o jo sukurtas „Mėslitos“ vadovo, įžūlaus ir pašaipų negailinčio verslininko vaidmuo galbūt net ir paklojo pamatus į Seimą.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Saulius Poška
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Saulius Poška

Tačiau apie kitus K.Bartoševičiaus gyvenimo vingius žinoma nedaug, tad pažvelgėme į viešai prieinamus faktus apie sunkiais nusikaltimais įtariamą parlamentarą.

Mokytojas, vadybininkas ir direktorius

K.Bartoševičius gimė 1987 metais Vilniuje, vėliau čia baigė Jono Basanavičiaus vidurinę mokyklą, studijavo ISM Vadybos ir ekonomikos bei Lietuvos edukologijos universitetuose (dabar Vytauto Didžiojo universitetas).

Čia jis gilino ekonomikos žinias ir tapo pedagogu.

„Pastaruosius dvejus metus dirbau ekonomikos mokytoju gimnazijose“, – rašoma Vyriausiajai rinkimų komisijai 2020 metų Seimo rinkimams pateiktoje K.Bartoševičiaus biografijoje.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kristijonas Bartosevičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kristijonas Bartosevičius

Tuo metu būsimas parlamentaras darbavosi keliose Kauno mokyklose: Veršvų, Kauno technologijos universiteto ir Jono Jablonskio gimnazijose.

Prieš tai K.Bartoševičius 8 metus vadovavo berniukų ir jaunuolių chorui „Ąžuoliukas“, buvo Vilniaus džiazo klubo vadybininkas, taip pat turėjo ir kitų darbų, susijusių su muzika ar teatru.

Be to, parlamentaras iki tapdamas Seimo nariu dvejus metus buvo Lietuvos gretutinių teisių asociacijos (AGATA) tarybos nariu, taip pat nuo 2012 metų yra ir choro „Ąžuoliukas“ bei Vilniaus džiazo klubo dalininkas.

Buvęs K.Bartoševičiaus kolega choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas ir dirigentas Vytautas Miškinis sakė jokių įtarimų neturėjęs, o K.Bartoševičių apibūdino kaip talentingą vadybininką.

„Aš teigčiau tokį dalyką, kad žmogus pasaulyje yra neradęs savo vietos. Jis ieškojo ištisai“, – sakė choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas ir dirigentas.

Kelias į Seimą

Lietuvoje jau plintant COVID-19 pandemijai, K.Bartoševičius 2020 metų birželį paskelbė kartu su konservatoriaus siekiantis dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Tikiu, kad įvairios patirtys leido įgyti platų akiratį, kuris pasitarnaus priimant efektyvesnius bei našesnius sprendimus ir kitose srityse“, – feisbuke rašė jis.

Konservatoriai K.Bartoševičių iškėlė kandidatu gausiai lenkų gyvenamoje Šalčininkų-Vilniaus vienmandatėje apygardoje. Tiesa, čia jo laukė nesėkmė.

Pirmuosius žingsnius politikoje žengęs vyras tarp 6 kandidatų liko ketvirtas, tačiau tuo viskas nesibaigė.

Nepaisant to, kad konservatorių sąraše jis buvo įrašytas 98 numeriu, po rinkimų atsidūrė 43 vietoje ir pirmą kartą tapo Seimo nariu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristijonas Bartoševičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristijonas Bartoševičius

Parlamente K.Bartoševičius darbavosi Kultūros ir Ateities komitetuose, buvo Priklausomybių prevencijos komisijos narys.

Individualiai Seimo narys nepateikė nė vieno teisės aktų projekto, tačiau prisidėjo prie teisėkūros proceso kartu su kitais Seimo nariais įvairiais klausimais – nuo alkoholio, narkotikų iki aplinkosaugos ir švietimo.

Kuo įtariamas?

Pirmadienį K.Bartoševičius nustebino visuomenę netikėtu sprendimu atsisakyti Seimo nario mandato ir įvardino, kad tokį žingsnį jis pasirinko dėl „asmeninių priežasčių“.

Tačiau netrukus po to generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl parlamentaro neliečiamybės panaikinimo, siekiant jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Nida Grunskienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Nida Grunskienė

Seimo narys įtariamas nusikalstamomis veikomis, numatytomis Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 3 ir 4 dalyse bei 153 straipsnio 1 dalyje.

Tai – mažamečio asmens seksualinis prievartavimas ir jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimas.

Anot prokuratūros, ikiteisminis tyrimas dėl to pradėtas dar lapkričio 15 dieną.

Tuo metu K.Bartoševičius, sulaukęs prokurorų įtarimų, juos neigia ir 15min teigė esantis ištiktas šoko.

Jis sakė, kad nebuvo informuotas apie vykstantį ikiteisminį tyrimą ir įtarimus neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius