-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 04

Pelėdų kalne galėtų atsirasti skulptūrų parkas

Apie tai ir kitas Pelėdų kalno, kuris yra Žaliakalnyje, atgaivinimo idėjas prabilta gegužės 3-ąją įvykusioje diskusijoje „Ar reikalingas Kaunui naujas kultūrinis centras atviroje erdvėje?“
Kauno kolegijos J.Vienožinsko menų fakulteto pastatas
Kauno kolegijos J.Vienožinsko menų fakulteto pastatas / Kauno kolegijos nuotr.

Kauno kolegijos menininkai pastebėjo, kad Žaliakalnyje ant romantiškojo Pelėdų kalno įsikūręs ir J.Vienožinskio menų fakultetas galėtų tapti puiki miestiečių ir turistų poilsio bei pramogų traukos zona. Tai – paminklosauginis Vladimiro Dubeneckio architektūrinis ansamblis, kuris įtrauktas į Nekilnojamų kultūros vertybių sąrašą. Be to, Senamiestis, Laisvės alėja – čia pat, o nuo Pelėdų kalno atsiveria nuostabūs Laikinosios sostinės vaizdai.

Diskusijoje dalyvavo ir savo idėjas, kaip atgaivinti šią unikalią vietovę, siūlė Nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejaus direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Linkus, Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėja Irena Vaškelienė, Žaliakalnio seniūnijos seniūnas Bronius Girdauskas. Į diskusiją kupini pasiūlymų įsijungė skulptorius Juozas Šlivinskas, Kauno paminklų restauravimo projektavimo instituto direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Vaškelis, Kauno kolegijos menininkai ir kiti aktyvūs miestiečiai.

Diskutavusieji akcentavo, kad Žaliakalnio perlas, Pelėdų kalnas, neturėtų būti „atkirstas“ – o taip yra šiandien – nuo Senamiesčio, Laisvės alėjos ir net pačio Žaliakalnio. Juk Benediktinų, J.Zikaro, A.Mackevičiaus gatvės galėtų sėkmingai susilieti su Senamiesčiu – įrengti patogesni privažiavimai, apšvietimai, nuorodos. Ši kompleksą taip pat galima jungti su Žaliakalnio funikulieriumi, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia.

Pastebėta, kad ši Žaliakalnio ketera – dėkinga apžvalgos vietovė. Turistus taip pat turėtų traukti pastatų komplekse esanti pirmoji M.K.Čiurlionio galerija. Siūlyta bendradarbiauti su visai šalia įsikūrusiu J.Zikaro muziejumi.

Viena pagrindinių idėjų – ant Pelėdų kalno įkurti skulptūrų parką. Tačiau norint, kad jis taptų ne tik patrauklus, bet ir patogus žmonėms, reikia parką integruoti į įvairių sferų paslaugų kompleksą, pavyzdžiui, įrengti kavines, suteikti galimybes pro šalį važiuoti viešajam transportui.

Kauno kolegijos atstovai – J.Vienožinskio fakulteto dekanė dr. Sigita Saulėnienė ir diskusiją moderavęs direktoriaus pavaduotojas komunikacijai Antanas Vaidelys – pabrėžė, kad išpildant Pelėdų kalno viziją galėtų būti įtraukti Kauno kolegijos studentai, nes ši aukštoji mokykla rengia ne tik meno, bet ir turizmo, maisto, aplinkos projektavimo ir kitus specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius