Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 21

Penkiolikmečiai gali įgyti teisę vairuoti mopedus ir lengvuosius keturračius motociklus

Prasidėjus šiltajam metų laikui, vis daugiau gyventojų teiraujasi apie galimybes įgyti teisę vairuoti mopedus, taip pat vis labiau domimasi ir galimybėmis vairuoti lengvuosius keturračius motociklus.
Mopedas
Mopedas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 „Regitra“

VĮ „Regitra“ primena, kad teisę vairuoti mopedus ir lengvuosius keturračius motociklus (AM kategorijos transporto priemones*) gali įgyti ne jaunesni kaip 15 metų asmenys, teigiama pranešime spaudai.

AM kategorijos transporto priemonių vairuotojo pažymėjimas išduodamas VĮ „Regitra“ egzaminų centre sėkmingai išlaikius teorinių žinių patikrinimo egzaminą (praktikos egzamino laikyti nereikia).

Užsiregistruoti teorijos egzaminui galima VĮ „Regitra“ interneto tinklalapyje www.regitra.lt (teikiama nemokama elektroninė paslauga). Registruodamasis asmuo gali pats pasirinkti pageidaujamą egzaminų centrą ir egzamino laiką.

Šį egzaminą laikyti leidžiama savarankiškai pasiruošus (jei asmuo pageidauja, jis gali baigti ir mokymo kursą vairavimo mokykloje. Mokymo turinys ir struktūra išdėstyti Vairuotojų pirminio mokymo tvarkoje (Žin., 2008, Nr. 91-3641)). Prieš laikydamas egzaminą, būsimasis mopedo ar lengvojo keturračio motociklo vairuotojas turi pateikti savo pasą arba asmens tapatybės kortelę bei galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo pažymą ir sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą, kad baigė mokymą pagal privalomojo pirmosios pagalbos mokymo programą.

Atkreipiame dėmesį, kad asmuo, turintis vairuotojo pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti kitas transporto priemones, gali vairuoti ir mopedą.

2009 m. balandžio 1 d. Lietuvoje buvo įregistruota 11,9 tūkst. mopedų. (Per 2008 m., palyginus su 2007 m., įregistruotų mopedų skaičius padidėjo beveik dvigubai – nuo 6,4 tūkst. iki 11,6 tūkst.). Daugiau kaip 90 proc. įregistruotų mopedų savininkai yra fiziniai asmenys.

Lietuvoje mopedai registruojami nuo 2007 m. Teisės aktų nustatyta tvarka nuo 2008 m. rugsėjo 1 d. mopedų vairuotojams mokymo įstaigų išduoti dokumentai, kad asmuo moka kelių eismo taisykles, negalioja. Mopedų vairuotojai privalo turėti vairuotojo pažymėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius