Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 26

15min studijoje lankėsi Rasa Dičpetrienė ir Agnė Širinskienė

15min studijoje lankėsi ir į skaitytojų klausimus atsakė organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Agnė Širinskienė.

Diskusijos apie smurtą prieš vaikus vėl paaštrėjo po to, kai ketvirtadienį Kauno medikams buvo pristatytas labai smarkiai sužalotas keturmetis iš Kėdainių. Penktadienio rytą berniukas mirė.

Mažamečio motina ir jos sugyventinis suimti.

Seime po pateikimo pritarta Vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisoms, kuriomis draudžiamas bet koks smurtas prieš vaikus ir jų nepriežiūra.

Tačiau įstatymo svarstymą Seimas atidėjo pavasariui, nes dalis parlamentarų mano, kad smurto prieš vaikus apibrėžimai pataisose netikslūs. Taip pat atsirado iniciatyvų išbraukti draudimą vaikams taikyti fizines bausmes.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ketvirtadienį teigė, kad iki kovo bus parengta nauja viso Vaiko teisių apsaugos įstatymo redakcija. Ministras žada, kad naujame įstatyme draudimas smurtauti prieš vaikus bus apibrėžtas aiškiai.

VIDEO: 15min studijoje – Rasa Dičpetrienė ir Agnė Širinskienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius