Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 30

Penktadienį Drąsiaus Kedžio dukra turi būti perduota Laimutei Stankūnaitei. Ar pavyks?

Kaip patekti į savotiška tvirtove „už įstatymo ribų“ virtusia Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės namus ir perduoti jos globojamą 7 metų dukterėčią motinai Laimutei Stankūnaitei?
Garliavoje
Klonio gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį planuotas Laimutės Stankūnaitės ir jos dukros susitikimas ne vaiko globėjos Neringos Venckienės namuose neįvyko. Nors tuo pasirūpinti teisėją N.Venckienę buvo įpareigojusi Vaiko teisių apsaugos tarnyba, N.Venckienė teigė prieš dukterėčios valią jos niekur nevešianti, nes vaikas ir taip, esą, yra psichologiškai traumuotas.

Mergaitė 12 val. su motina turėjo pasimatyti vienoje iš Garliavos mokyklų. L.Stankūnaitė į mokyklą buvo atvežta, tačiau mergaitės nesulaukė.

Kišasi politikai

Palaikymą N.Venckienei ketvirtadienį pareiškė Seimo nariai Gintaras Songaila ir Rytas Kupčinskas. Jie kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę prašydami įvertinti Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Vitalijaus Kondratjevo veiksmus gruodžio 16 d. priimant sprendimą dėl Drąsiaus Kedžio dukters globos skubaus perdavimo motinai L.Stankūnaitei.

Pasisako ir kita pusė

Teisėjai pasmerkė trečiadienį N.Venckienės išsakytą viešą raginimą žmones imtis kokių nors veiksmų, kurie padėtų apsaugoti vaiką nuo perdavimo motinai.

Kėdainių rajono apylinkės teismas dviejų žmonių nužudymu įtariamo garliaviškio Drąsiaus Kedžio seserį N.Venckienę yra įpareigojęs mergaitę motinai perduoti ne vėliau kaip gruodžio 30-ąją.

Dvi savaites kasdien turėjo vykti motinos ir dukters susitikimai, bet jos susitiko tik kelis kartus.

N.Venckienė pareiškė, kad mergaitė nenori bendrauti su motina. Penktadienį vidurdienį mažametė turi būti perduota motinai. Įvykdyti Kėdainių teismo nutartį pavesta antstolei Sonatai Vaicekauskienei.

Ši kaunietė neslėpė, kad kai kurie teisėjos N.Venckienės pareiškimai ją smarkiai nustebino – moksleivės globėja esą viešai skleidžia prasimanymus, rašo „Lietuvos rytas”.

Antstolė nepraranda vilties, kad teismo sprendimas bus įvykdytas gera valia ir globėja mergaitę geranoriškai perduos motinai.

Teismo nutarties nevykdantis žmogus gali būti baudžiamas iki 1000 litų už kiekvieną nutarties nevykdymo dieną.

„Vaikų norai ir interesai ne visada sutampa. Vaikai dažniausiai nenori eiti į mokyklą ar pas odontologą, bet tėvai ar globėjai privalo juos įtikinti tai daryti. Šiuo atveju globėjos pareiga – paruošti mergaitę svarbiems pokyčiams ir įtikinti, kaip reikia elgtis“, – aiškino S.Vaicekauskienė.

Kaip antstolė elgsis, jeigu N.Venckienė nevykdys nurodymo? Tuomet bus kviečiamas pasitarimas ir bus svarstoma, kaip įvykdyti teismo nutartį.

Jei antstolio į namus neįsileidžia skolininkas, tuomet antstolis kreipiasi į teismą ir prašoma leidimo pakliūti į žmogaus būstą priverstiniu būdu. Kai toks leidimas išduodamas, antstolis kartu su policijos pareigūnais turi teisę įeiti į patalpą. Dokumentas dažniausiai išduodamas ne vėliau kaip per savaitę.

Terminas priklauso nuo teismo darbo krūvio ir kitų aplinkybių.

Teismo nutarties nevykdantis žmogus gali būti baudžiamas iki 1000 litų už kiekvieną nutarties nevykdymo dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius