-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 21

Penktadienio popietę Vilniuje vyks mitingas Ukrainai palaikyti

Penktadienio popietę, 13 val., Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje įvyks dar vienas mitingas, skirtas kovojantiems ukrainiečiams paremti, žuvusiems pagerbti bei pasmerkti legitimumą praradusios Ukrainos valdžios veiksmus. Mitingo organizatoriai čia taip pat kreipsis į Vyriausybę bei Europos Komisijos atstovybę.
Akcija Kaune
Akcija Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mitinge bus sakomos kalbos, skirtos Ukrainai palaikyti bei dar kartą primenami reikalavimai, numatyti trečiadienį Vilniuje vykusio mitingo metu perskaitytoje ir priimtoje piliečių rezoliucijoje.

Pilietinio judėjimo „Už demokratiją. Ukraina“ atstovai Lietuvos Respublikos Vyriausybei bei Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje įteiks sąrašą susitepusių Ukrainos valdininkų, teisėjų, oligarchų, kuriems turi būti pradėtos taikyti sankcijos.

Vyriausybė taip pat bus raginama į Ukrainą pasiųsti humanitarinę misiją, paskiriant Lietuvos KOP lėktuvą, kuriuo būtų galima gabenti reikalingus medikamentus ir medicinos priemones bei iš Ukrainos į Lietuvą gydyti atgabenti daugiau sužeistųjų.

„Sulaukėme, kad Europos Sąjunga pagaliau ketina pradėti taikyti sankcijas tam tikriems asmenims. Visgi negalime pamiršti, kad delsiama buvo per ilgai. Pilietinis judėjimas jau pats turi sąrašus, kuriems protestuojantys ukrainiečiai reikalauja įvesti sankcijas. Todėl tiek Lietuvos Vyriausybei, tiek Europos Komisijos atstovybei norime priminti, kad net mes turime šiuos sąrašus ir Europos piliečiai aktyviai stebės, kaip efektyviai yra taikomi apribojimai šiems asmenims“, - teigė pilietinio judėjimo „Už demokratiją. Ukraina“ iniciatorius Šarūnas Matulevičius.

Prie mitingo turėtų prisidėti ir daugiau visuomenininkų, čia dalyvaus ir Užupio Respublikos, nuo pat pradžių Ukrainos tragedijai neabejingos išskirtinės Vilniaus bendruomenės, atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius