-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 04

Penktasis „Gelbėkit vaikus“ aukcionas viršijo lūkesčius

Trečiadienio, gruodžio 3 dienos, vakarą Vilniaus senamiestyje įsikūrusiame viešbutyje „Narutis“ vykęs penktasis visuomeninės organizacijos (VO) „Gelbėkit vaikus“ kalėdinis aukcionas viršijo organizatorių lūkesčius – jo metu surinkta daugiau nei 52 tūkst. litų.
Mariaus Jovaišos fotografija „Salelė Sartų ežere“ (iš fotoalbumo „Neregėta Lietuva“
Vienas iš kūrinių: Mariaus Jovaišos fotografija „Salelė Sartų ežere“ (iš fotoalbumo „Neregėta Lietuva“ / Organizatorių nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad šie, už žinomų Lietuvos menininkų darbus verslininkų paaukoti pinigai bus skirti Pabradės ir Paparčių vaikų globos namuose vykdomam projektui „Galimybė gyventi geriau“.

„Projekto tikslas – suteikti galimybę globos namų auklėtiniams gyventi geriau. To siekiama didinant globos namų darbuotojų kompetencijas sprendžiant psichologines auklėtinių problemas, ugdant vaikų savivertę bei ruošiant juos savarankiškam pilnaverčio visuomenės nario gyvenimui“, – sakė projektą įgyvendinančios VO „Gelbėkit vaikus“ generalinė sekretorė Rasa Dičpetrienė.

Pasak jos, bendras keturis metus truksiančio projekto biudžetas – 71000 Lt. Už šias lėšas Pabradės ir Paparčių vaikų globos namų auklėtiniams vedami užsiėmimai, kurių temos apima daugiausiai rūpesčių tolesniame šių vaikų gyvenime keliančius klausimus – nuo savęs vertinimo ir teigiamų emocijų lavinimo iki šeimos planavimo.

„Iki aukciono šiam projektui turėjome surinkę apie pusę reikiamų lėšų, todėl vakar paaukoti pinigai leis pilnai įgyvendinti suplanuotą veiklą bei realizuoti kitas, į geresnę vaikų ateitį orientuotas organizacijos idėjas. Esame labai dėkingai menininkams, aukojusiems savo darbus, verslininkams – savo pinigus bei visiems šį renginį padėjusiems organizuoti savanoriams, kurių pagalba šiuo metu, kai šalis išgyvena ekonominius sunkumus ir kovoja su ligomis, įgyja kitokią reikšmę“, – sakė R. Dičpetrienė. 

Pasak aukcionui jau antrus metus iš eilės savo darbus aukojusio menininko Vlado Mackevičiaus, krizė verčia mobilizuotis ir svarbu, kad tai vyktų ne tik asmeniniame, bet ir visuomeniniame lygmenyje.

„Spręsdami savo problemas negalime užmiršti tų, kurie nėra pajėgūs vieni kovoti su sunkumais. Pasirūpinti jais privalome dabar, nepaisydami krizės, ligų ar kitokių sunkumų. Šiandien nesprendžiamos globos namuose augančių vaikų bėdos ateityje gali virsti ne tik jų asmenine tragedija, bet ir visuomenės skauduliu“, – sako V. Mackevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius