Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 23

Penktosios Vytauto Pociūno žūties metinės: bus įrodyta žmogžudystė, tiki našlė

Lietuva antradienį mini Lietuvos karininko Vytauto Pociūno tragiškos žūties metines. Tik dabar, praėjus penkeriems metams po vyro mirties, našlė Liudvika Pociūnienė tikrai tiki: visos V.Pociūno žūties aplinkybės bus tinkamai ištirtos. Šiandien bylos tyrimas krypsta ta linkme, kad bus įrodytas karininko nužudymas, sako L.Pociūnienė.
Vytautas Pociūnas
Vytautas Pociūnas / Asmeninio albumo nuotr.

„Šiandien mano įsitikinimas, kad tai buvo politinė žmogžudystė, tik sutvirtėjo. Nors iki galutinio to įrodymo dar neprieita, tačiau svarstyklės tyrime tikrai smarkiai persvertos nužudymo versijos link“, – 15min.lt sako L.Pociūnienė.

Moteris tvirtina, kad šiuo metu byla yra atiduota tirti profesionaliam prokurorui Artūrui Urbeliui, kuris yra ištyręs rezonansines Panevėžio bylas.

„Jis iš tų prokurorų maniakų, kuris, jei jau pagavo bent mažiausią siūlelį, tai jo nepaleis. Dabar tyrimas vyksta profesionaliai, neapeinant net ir smulkiausių detalių. Jų atsiranda vis naujų, tačiau apie tai negaliu pasakoti nepakenkdama tyrimui. Byla pagaliau stumiasi į priekį, nors gal ir ne taip greitai kaip norėtųsi. Tačiau suprantu, kad šis prokuroras turi labai daug bylų ir šioje tikrai daro viską, ką gali“, – sakė V.Pociūno našlė.

Stiprybės suteikia palaikymas

L.Pociūnienė tiesos savo vyro žūties byloje ieško jau penkerius metus. Iš pradžių bylą bandyta nutraukti, tiesos paieškos moteriai kainavo daug laiko ir kantrybės, tačiau šiandien, praėjus tiek laiko, ji pagaliau gali tvirtai pasakyti: „Tikiu, kad tiesa išaiškės.“

Pasak jos, V.Pociūno žūties bylos tyrimui bėgantis laikas jau nebetrukdo – atvirkščiai, esą pats prokuroras tvirtina, kad karininko žūties tyrimas yra iš tų, kuriems reikia laiko susigulėti.

„Žinote, praeina kiek laiko, pradeda žmonės daugiau kalbėti. Kiti išeina į pensiją, atsiriša rankos pasakyti daugiau“, – aiškino L.Pociūnienė.

Tikiu, kad tiesa išaiškės, – sako L.Pociūnienė. Moteris tvirtina iki šiol sulaukianti paramos ne tik iš artimųjų, draugų, bet ir iš visiškai nepažįstamų žmonių.

„Tai suteikia stiprybės neprarasti vilties. Nuo pat pradžių buvo aišku, kad vyro žūtis nebus vien mano asmeninis reikalas. Sulaukiu milžiniškos paramos ir iš advokatų, dabar ir iš prokuroro, ir teisėjai tinkamai įvertino mūsų argumentus, ir, žinoma, nuolat rėmė žmonės. Ačiū jiems už tai“, – sakė L.Pociūnienė dėkodama visuomenininkams ketvirtus metus iš eilės prie Prezidentūros organizuojantiems V.Pociūno mirties metinių minėjimą.

Lemtis liepė kovoti

L.Pociūnienė sutinka, kad jai nepradėjus gilintis į kiekvieną bylos detalę, rašyti skundų ir versti prokurorų atidžiau tirti V.Pociūno žūties aplinkybes, galėjo nutikti taip, kad ši byla būtų buvusi paprasčiausiai nutraukta.

„Manau, kad bet kurioje šalyje, su idealiausia teisine sistema pats žmogus turi rodyti susidomėjimą ir stengtis, kad viskas būtų tiriama preciziškai. Ir Lietuvoje buvo daug inercijos, neatsakingumo tiriant šią bylą, su tuo reikėjo kovoti“, – pasakojo L.Pociūnienė.

Našlė pripažįsta, kad ši kova nėra lengva, tačiau pabrėžia, kad visus sunkumus reikia pasiryžti įveikti.

„Jei jau likimas man skyrė tokią kovą, turėjau jos imtis. Jei aš būčiau tai užmetusi, iki šiol kankintų graužatis, kad ne viską padariau. Dar ir dabar nuolat galvoju, ar tikrai padariau viską. Tikiuosi, kad nieko svarbaus nepraleidau“, – kalbėjo V.Pociūno našlė.

Antradienį V.Pociūno mirties metinės bus minimos prie Prezidentūros, vakarop Jeruzalės bažnyčioje bus laikomos Mišios karininko atminimui, artimiausi jo bičiuliai draugą po pamaldų atsimins prie puodelio arbatos.

Primename, kad 2006-ųjų rugpjūčio 23 dieną Lietuvos saugumo karininkas Vytautas Pociūnas žuvo Baltarusijoje, Breste, iškritęs ar išmestas per viešbučio „Inturist“ langą. Dėl jo žūties tyrimas vis dar tęsiamas, nors buvo du kartus nutrauktas. Trečią kartą atnaujinę tyrimą prokurorai pripažino nužudymo galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius