-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 27

Per ateinančius penkerius metus Lietuvoje tarnybą gali palikti daugiau nei 60 proc. policininkų

Pareigūnų profsąjungos teigia, kad darbas teisėsaugoje tampa vis mažiau patrauklus, o sistemą kasmet palieka tūkstančiai žmonių, praneša LTV Naujienų tarnyba.
Avarijos vietoje
Lietuvos policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skaičiuojama, kad policija per ateinančius penkerius metus gali netekti daugiau kaip 60 proc. pareigūnų, kurie išeis dirbti į kitas sritis. Nors sutinkama, kad sistemai reikia kardinalių pokyčių, tą galintys padaryti realūs sprendimai nugula politikų stalčiuose.

Pastaruosius porą metų policijos pajėgos sparčiai mažėja. Šimtai pareigūnų, sulaukusių pensinio amžiaus, išeina iš darbo. Vien 2011-iais policijos tarnybą paliko per tūkstantį policininkų.

Dauguma jų randa darbą privačiose struktūrose, kur geresnis atlyginimas, socialinės garantijos. Policijos vadovai sako, kad pareigūnų trūkumas jau jaučiamas, ypač mažesniuose miesteliuose, kur nuovadose dirba iki ketvirtadalio mažiau pareigūnų nei reikėtų.

Skaičiuojama, kad per ateinančius penkerius metus pensinio amžiaus sulauks daugiau kaip du trečdaliai policininkų, jiems palikus sistemą kiltų grėsmių tinkamai užtikrinti žmonių saugumą.  

Šiuo metu Seime darbo grupė svarsto policijos įstatymo projektą dėl sistemos tobulinimo.

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas sutinka, kad problemos teisėsaugoje turi būti sprendžiamos kuo greičiau, tačiau nemano, kad šios kadencijos Seimas suspės patobulinti policijos įstatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius