-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 13

Per avarijas sugadintiems automobiliams bus privaloma nauja techninė apžiūra

Nuo liepos 1 dienos eismo įvykio metu sugadintoms transporto priemonėms turės iš naujo būti atlikta techninė apžiūra, trečiadienį pranešė Susisiekimo ministerija.
Greitkelyje sudaužyti automobiliai
Greitkelyje sudaužyti automobiliai / Gedimino Nemunaičio/„Ukmergės žinios“ nuotr.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką net ir didelę avariją patyrusiam ir gerokai sugadintam automobiliui nereikia iš naujo atlikti techninės apžiūros, todėl nėra žinoma, ar tokie automobiliai vėl išvažiuoja į gatves visiškai suremontuoti ir techniškai tvarkingi.

„Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio įsakymu nustatyta naujoji tvarka numato, kad didesnę avariją patyręs automobilis privalo būti ne tik techniškai sutvarkytas, bet ir patikrintas, ar saugu jį eksploatuoti. Neeilinę privalomąją techninę apžiūrą atliks techninės apžiūros centrų specialistai“, – teigiama Susisiekimo ministerijos pranešime spaudai.

Kaip BNS trečiadienį sakė Susisiekimo ministerijos sekretorius R.Gradauskas, pagal naująją tvarką transporto priemonėms bus draudžiama dalyvauti eisme, jei jos po eismo ar kitokio įvykio negalės judėti sava eiga ir joms bus deformuotas statramstis, lonžeronas ar rėmas.

„Jeigu bus įlenktas sparnas ar kitos smulkmenos, tai to nereikės. Bet techninė apžiūra bus reikalinga, jeigu dėl įvykio gali būti problemų dėl šviesų, automobilio geometrijos. Dabar net į stulpą įvažiavusio automobilio vairuotojas, jį susiremontavęs, gali važiuoti su ta pačia technine apžiūra“, – sakė R.Gradauskas.

Anot ministerijos, eismo įvykio metu sugadintą automobilį savininkas galės remontuoti savo nuožiūra bet kurioje automobilių remonto dirbtuvėje. Patvirtinimas, kad transporto priemonė po remonto vėl atitinka reikiamus saugumo reikalavimus, turės būti parašytas jos remontą atlikusios įmonės laisvos formos pažymoje.

Draudimas transporto priemonei dalyvauti viešajame eisme bus panaikintas, kai techninės apžiūros kontrolierius transporto priemonės valdytojui išduos naują techninės apžiūros taloną ir ant transporto priemonės priekinio ir (arba) galinio valstybinio numerio priklijuos ženklą-lipduką.

Tikimasi, kad naujoji tvarka padės geriau užtikrinti eismo saugą ir mažinti aukų skaičių keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius