-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 11

Per didžiąsias šventes – nežmoniškos kainos

Ši vasara Klaipėdai gali tapti didžiulių išbandymų metu – miestas turės priimti net kelių masinių renginių svečius.
S.Baliūno teigimu, Klaipėdoje iš visos Europos pasiruošta priimti iki 10-12 tūkst. baikerių.
S.Baliūno teigimu, Klaipėdoje iš visos Europos pasiruošta priimti iki 10–12 tūkst. baikerių. / Asmeninio archyvo nuotr.

Uostamiestis taps Europos „Harley Davidson“ motociklų sostine, keturias dienas čia šurmuliuos tarptautinė regata „The Culture 2011 Tall Ships Regata”, o vasaros pabaigoje vyks Europos vyrų krepšinio čempionato kovos.

Vienas didžiausių galvos skausmų – svečių apgyvendinimas. Tie, kurie planuoja per didžiąsias šventes apsistoti Klaipėdoje, nesnaudžia – rezervuoja vietas iš anksto. Ne vienas viešbutis ar svečių namai jau yra pilni, kituose belikę po vieną ar porą laisvų kambarių. Viešbučiai nesikuklina ir ne vienas jų per didžiąsias šventes kainas kilsteli dvigubai ar daugiau.

Pirmasis grandiozinis renginys – baikerių „Super Rally“ – Klaipėdoje vyks birželio 9–12 dienomis. Kaip teigė „Harley Davidson Club Baltija“ klubo prezidentas Silverijus Baliūnas, iš visos Europos į uostamiestį gali suplūsti iki 10–12 tūkst. baikerių.

Didžioji dalis baikerių atkeliaus keltais iš Skandinavijos bei Vokietijos. Anot S.Baliūno, prieš renginį yra išpirkti visi keltų bilietai. Didelis srautas motociklų gerbėjų atvyks nuo Lenkijos pusės pro Vilnių. Skandinavai keliaus per Taliną, Rygą.

Pasak S.Baliūno, dalyviai ieško kur apsigyventi ne tik Klaipėdoje, bet ir 30 km spinduliu aplink ją: Palangoje, Gargžduose, Kretingoje.

Kiti baikeriai planuoja apsistoti palapinėse Klaipėdos aviaeskadrilės teritorijoje, kur ir vyks renginys. Čia jiems bus įrengti dušai, tualetai ir t.t.

„Super Rally“ baikeriai iš anksto „okupavo“ Kretingos rajone esančią sodybą „Vienkiemis“. Jos šeimininkė Jolanda Šoblinskienė teigė, kad dauguma svečių atkeliaus iš Latvijos, Estijos, Vokietijos. Sodyboje iš viso gali apsistoti iki 80 žmonių. Visos vietos per baikerių suvažiavimą yra užimtos.

Buriuotojai miegos jachtose

Laisvų apgyvendinimo vietų Klaipėdoje nebebuvo likę ir per 2009 m. vykusią „The Tall Ships Races“ regatą. Tuomet regata sutapo su Jūros švente, todėl svečių mieste buvo itin daug.

Šiemet „The Culture 2011 Tall Ships Regata“ uostamiestyje rengiama rugpjūčio 18–21 dienomis. Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo vyriausioji specialistė Ina Šidlauskienė nemano, kad šiemet pritrūks apgyvendinimo vietų.

„Buriuotojai neieško viešbučių, jie nakvoja savo jachtose. Kur apsistoti ieško regatos pasižiūrėti iš Lietuvos ar užsienio atvykę žmonės. Prieš porą metų buvo užsakyti visi viešbučiai, nes renginys sutapo su Jūros švente. Laisvų vietų ieškojo ir Palangoje“, – prisiminė I.Šidlauskienė.

Graibsto iš anksto

Tūkstančiai žmonių į Klaipėdą plūstelės per rugpjūčio 31–rugsėjo 5 dienas vyksiantį Europos krepšinio čempionatą. Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas pastebėjo, kad aistruoliai iš anksto pradėjo rezervuoti vietas, kur apsistoti.

Daugiausiai viešbučius užsisako krepšinio aistruoliai iš Slovėnijos, Rusijos, Gruzijos. Anot jo, visgi laisvų vietų dar yra ir jų esą nepritrūks ne tik krepšinio aistruoliams, bet ir kurorto lankytojams.

Kur kas labiau viešbučiai graibstomi Klaipėdoje. Ne vienas jų jau yra visiškai rezervuoti, kituose per krepšinio čempionato dienas belikę po vieną ar porą laisvų kambarių.

Kelionių agentūros „Saitas“, organizuojančios oficialių „Eurobasket 2011“ delegacijų, komandų ir organizuotų grupių keliones į Lietuvą, generalinis direktorius Robertas Rukaitis teigė, kad šiuo metu tebevyksta intensyvios derybos su viešbučiais.

„Viešbučiai nori pinigų iš anksto, o mes neturime garantijų, kad iki čempionato kuris nors nebankrutuos“, –  teigė jis.

Nežmoniškos kainos

Anot R.Rukaičio, kai kurie viešbučiai Europos krepšinio čempionato dienomis yra nežmoniškai sukėlę kainas.

„Normalu, kai per piką viešbučiai sukelia kainas. Bet kai kuriuose viešbučiuose per čempionatą kainos yra nesveikai didelės“, –  teigė R.Rukaitis.

„15min“ palygino įprastas kainas ir tas, kurios nustatytos Europos krepšinio čempionato dienomis. Kai kur kainos šokteli dvigubai ir daugiau.

Pavyzdžiui, Klaipėdoje 5 dienas apsistoti keturių žvaigždučių viešbučio dviviečiame kambaryje šiuo metu kainuoja apie 1000 Lt, o per krepšinio čempionatą – beveik 3000 Lt. Dvivietis kambarys trijų žvaigždučių viešbutyje penkioms dienoms dabar kainuoja apie 600 Lt, per masinį renginį – daugiau nei 1700 Lt.

Palangoje prabangiame penkių žvaigždučių viešbutyje penkias dienas dviviečiame kambaryje galima apsistoti už apytiksliai 1700 Lt, per Europos krepšinio čempionatą – už 3500 litų. Trijų žvaigždučių viešbučio dvivietis numeris penkioms dienoms dabar atsieina daugiau nei 600 Lt, per čempionatą – beveik 1700 Lt. Vasaros sezono metu Palangoje viešbučių kainos visą laiką yra didesnės, palyginti su šaltuoju sezonu, tačiau ne tiek daug, kaip nustatyta per Europos krepšinio čempionatą.

Specifiniai reikalavimai

„Eurobasket 2011“ transporto ir apgyvendinimo grupės vadovo Martyno Račkausko teigimu, brangiau viešbučiai kainavo ir į Klaipėdą atvyksiantiems krepšininkams, teisėjams, užsienio žurnalistams.

„Viešbučių kainos per tokius renginius didesnės, be to, mūsų reikalavimai buvo specifiniai. Prašėme, kad viešbučių restoranai dirbtų ilgiau. Varžybos baigsis vakarais apie 23.30 val., tad prašėme, kad grįžus į viešbučius būtų patiekiamas maistas“, –  sakė M.Račkauskas.

Anot jo, 6 krepšininkų komandos, užsienio žurnalistai bus apgyvendinti dviejuose Klaipėdos viešbučiuose, o teisėjai – Palangoje.

M.Račkausko teigimu, dar sprendžiamos susisiekimo tarp Palangos ir Klaipėdos problemos, kadangi viešasis transportas vėlai vakare nevažinėja, tad kurorte apsistojusiems aistruoliams gali kilti problemų grįžti iš varžybų Klaipėdoje į viešbučius Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius