-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11

Per gaisrą Šiauliuose tris mažyles dukras praradusiai mamai renkamos aukos

Po tragiško penktadienio gaisro Šiauliuose, kuomet nuo dūmų užtroško ir liepsnose pražuvo trys mažametės mergaitės, miesto valdžia apsiėmė apmokėti jų laidojimo išlaidas ir keletą savaičių rinks aukas. „Kiek suaukos – tiek ir atiduosime“, – teigė administracijos direktorius Eduardas Bivainis. Mažylės jau šarvojamos Šiaulių gedulo namuose.
Gaisras Šiauliuose – žuvo trys mažos mergaitės
Gaisras Šiauliuose – žuvo trys mažos mergaitės / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Nurodome konkrečią sąskaitą. Jei norite paremti nelaimės ištiktą moterį, būtinai paskirtyje nurodykite moters vardą ir pavardę“, – pirmadienio rytą pranešė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius E.Bivainis.

Sąskaita – Šiaulių miesto savivaldybės administracijos. Įmonės kodas – 188771865. Sąskaitos numeris: LT30 7300 0101 1487  0602. Paskirtyje būtinai nurodykite – Miglei Saltonaitei.

Trys žuvusios sesutės šarvojamos Šiaulių gedulo namuose. 

Šiaulių Vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėjas Donatas Žakaris informavo, kad iki gaisro institucijai šeima nebuvo žinoma, nepriklauso rizikos grupei, gyveno iš pašalpų. Tėvystė nenustatyta nė vienam vaikui.

Savivaldybė jau penktadienį pasiūlė psichologo paslaugas ir galimybę moteriai apsistoti Motinos Teresės šeimos namuose. Ji šios paramos atsisakė ir prisiglaudė pas dabartinio savo draugo tėvus.

Ugniagesių ekspertai savo išvadų kol kas nepateikė. Vyksta tyrimas. Penktadienio vakarą tyrėjai iš Vilniaus gaisro vietoje darbavosi kone iki vidurnakčio. Rinko duomenis, kurie nustatytų tikslią gaisro priežastį.

Savivaldybės atstovai paragino visus gyventojus patikrinti savo šildymo sistemas: ar prie krosnių ir židinių nėra lengvai užsidegančių paviršių, daiktų.

Gaisras nusinešė trijų mažų mergaičių gyvybes

Priminsime, kad sausio 8 dienos pavakarę kilo gaisras mediniame apmūrytame name, kurį moteris su trimis vaikais nuomojosi. Savivaldybės žiniomis, moteriai ir jos vaikams būdavo skiriama lėšų būsto nuomai padengti.

Ugnį pavyko užgesinti greitai, tačiau antrame aukšte miegojusių trijų vaikų gyvybių išgelbėti nepavyko. Ugniagesiai ir aplinkiniai gyventojai į lauką išgabeno tik kai kuriuos namų apyvokos daiktus, dujų balioną.

VIDEO: Liepsnos pražudė visus tris šiauliečių vaikus
VIDEO: Siaubingo gaisro Šiauliuose liudininkas: šeima nebuvo degradavusi

Profesionalams viena įtikimiausių versijų, kad gaisras kilo nuo vaikų kambaryje kūrenamos krosnelės.

Gaisras galėjo kilti nuo vaikų kambaryje kūrenamos krosnelės.

„Ji tikrai buvo pastatyta nesilaikant jokių priešgaisrinių taisyklių“, – trumpai pakomentavo vienas ugniagesys.

Užgesinus gaisrą pirmas namo aukštas liko ugnies beveik nesuniokotas. Tik supiltas vandeniu. Čia daug kas kartu su srove atplaukė iš antro aukšto.

Laiptai ir turėklai – apanglėję, tačiau negriūna. Atvykus ugniagesiams, ugnis jau buvo čia. Palipus aukščiau – kairėje pusėje įėjimas į vaikų kambarėlį.

Vos šešių kvadratinių metrų patalpa tiesiog atskirta nuo likusios neįrengtos pastogės dalies. Tam, kad vaikai galėtų čia miegoti per speigus, prie pat durų  buvo pastatyta krosnelė.

VIDEO: Gaisras Šiauliuose - trys vaikai žuvo

Labiausiai tikėtina, kad vaikai taip ir nepabudo po pokaičio miego. Iškeliavo Anapilin kiekvienas savo lovelėse. Jas taip pat pasiekė ir suniokojo liepsnos.

Vaikai iškeliavo Anapilin kiekvienas savo lovelėse.

Vienas lovelė buvo arčiau krosnelės, o kita – dviaukštė – arčiau lango. Per gaisrą ji sukrito. Čia miegojusios mergaitės rastos kartu.

Visa patalpa apkalta lentomis. Po jomis – spaliai. Kai kurias lentas ugniagesiai atplėšė. Reikėjo užgesinti dūmų židinį.

Labiausiai išdegė staktos ir lubos ties krosnele. Vėliau, kai mama užuodė dūmus ir pradarė duris, plūstelėjo deguonis. Liepsnos akimirksniu išplito po visą vaikų kambarėlį.

VIDEO: Šiauliuose sudegė trys seserys - kūneliai rasti lovose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius