-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 15

Per gimtadienį ligoninėje atsidūrusi vilnietė perspėja: pavojingi gali būti ir konfeti

Manote, kad nelaimes prišaukianti penktadienio 13-oji yra mitas? Taip nebeatrodo vilnietei Gabrielei. Liepos 13-ąją švęsdama savo gimtadienį, ji atsidūrė ligoninėje. Ir dėl to kaltas draugų iššautas konfeti, stipriai sužalojęs akį. „Šis vaikiškas daiktas gali būti toks pat pavojingas kaip fejerverkai. O ant jo nėra jokios lietuviškos instrukcijos“, – stebėjosi perspėti kitus panorusi moteris.
Vilnietei iššautas konfeti sužalojo akį
Vilnietei iššautas konfeti sužalojo akį / Skaitytojos nuotr.

8 mėnesių kūdikį auginanti vilnietė Gabrielė savo 26-ąjį gimtadienį prisimins su siaubu. Penktadienio vakarą, paruošusi šventinį stalą, ji laukė atvykstančių šventės svečių. Apie 21 valandą atvykusi pasveikinti draugų porelė pasitiko ją su konfeti, kurį taip mėgstama iššauti vaikų gimtadienių metu.

Konfeti iššovė, o aš pajutau tokį stiprų smūgį į akį. Lyg kas iš dviejų metrų obuolį būtų į ją iš visų jėgų paleidęs.

„Draugai tenorėjo mane pasveikinti. Konfeti iššovė, o aš pajutau tokį stiprų smūgį į akį. Lyg kas iš dviejų metrų obuolį būtų į ją iš visų jėgų paleidęs. Akies vokas net nespėjo sureaguoti – viskas taip staiga įvyko. Pajutau, kaip akis tvinkčioja. Į ligoninę vykau prisidėjusi šaldytų braškių pakelį. Kaip vėliau paguodė gydytoja, gerai, kad taip padariau, nes viskas būtų nejuokais sutinę. Buvo baisu nusiimti tas braškes, prisigalvojau jau blogiausio: kad ragena atšoko, niekad nebematysiu“, – emocingai 15min istoriją iš ligoninės palatos pasakojo Gabrielė.

Skaitytojos nuotr./Vilnietei iššautas konfeti sužalojo akį
Skaitytojos nuotr./Vilnietei iššautas konfeti sužalojo akį

Santaros klinikos Akių ligų skyriuje jai buvo nustatyti ragenos pažeidimai – akies obuolių ir akiduobės audinių sumušimas, junginės sužalojimas ir ragenos nubrozdinimas. Gabrielė skubos tvarka hospitalizuota gydymui.

„Gydytoja negalėjo patikėti, kad taip sužaloti galėjo konfeti. Akies negalėjau normaliai atmerkti. Mačiau tik pirmąsias regėjimui tikrinti skirtos lentos eilutes. Lašino antibiotikus. Teko plauti akį, nes joje vis dar buvo likusių konfeti detalių. Kas taip gali sužaloti, juk ten – tik popieriukai? Pasirodo, ta plonytė minkšta membrana, tokia kaip folija. Tiksliau, tas konfeti dangtelis. Gydytoja perspėjo, kad galiu susidurti su liekamaisiais reiškiniais. Tad noriu perspėti visus, kad ir konfeti, kurie pardavinėjami ir visai mažiems vaikams, gali būti toks pat pavojingas kaip ir fejerverkai“, – teigė Gabrielė.

Draugai 3,9 euro kainavusį konfeti pirko prekybos centre „Panorama“ įsikūrusioje „Pin Pin“ parduotuvėje. Pikčiausia, pasak nukentėjusiosios, yra tai, kad ant produkto nebuvo jokios nei angliškos, nei lietuviškos instrukcijos, jokių perspėjimų, kad tai gali būti pavojingas sveikatai produktas – tik lenkiškas tekstas. O tokie perspėjimai, kaip įrodo Gabrielės atvejis, tiesiog privalo būti.

„Viskas gali baigtis veido trauma... Kai įvyko šis incidentas, skubiai turėjau surasti mano kūdikiui auklę. O juk buvo vėlyvas vakaras, sunku tą padaryti. Paguldė į ligoninę, tad auklė dirbo visą parą. Sugadintas gimtadienis, be reikalo ruošta šventė. Negana to, liepos 15 dieną – mano 18-metės sesers išleistuvės, o aš vargiai ar galėsiu jose dalyvauti. Raudonis po akimis netrukus virs didžiule mėlyne. Be to, neaiškiai matau“, – patirtą žalą šeštadienio rytą 15min vardijo moteris.

Ji žada kreiptis atlygio į parduotuvę. Juk skausmą ir nuostolius patyrė, kaip pati sako, dėl aplaidžiai parduodamos, netinkamai paruoštos prekės.

15min susisiekė su UAB „Pin Pin“ parduotuvės prekybos vadove Julija Klimaite. Moteris negalėjo patikėti, kad jų parduodami konfeti galėjo ką stipriai sužaloti.

„Dirbame šioje srityje devynerius metus, turime Lietuvoje septynias parduotuves – nieko panašaus nebuvo nutikę. Juk panašius konfeti galima nusipirkti ir „Maximoje“. Kalėdiniu laikotarpiu daug jų perka vaikams“, – stebėjosi J.Klimaitė.

„Pin Pin“ atstovė teigė, kad ant visų jų parduodamų konfeti (produkcija atkeliauja iš Lenkijos arba Belgijos) būna užklijuotas lipdukas, ant kurio atspausdinta lietuviška šios prekės naudojimo instrukcija (atsiuntė tai įrodančią nuotrauką – aut. past.). Perspėjama, kad šaunant konfeti, reikia laikytis saugaus 6-8 metrų atstumo. Laikyti jį tik vertikaliai ir abiem rankomis. Negalima taikytis į žmones ar objektus. Šovimo aukštis – 7-8 metrai.

UAB „Pin Pin“ nuotr./Ant konfeti užklijuota lietuviška instrukcija
UAB „Pin Pin“ nuotr./Ant konfeti užklijuota lietuviška instrukcija

„Galbūt suveikė žmogiškasis faktorius ir būtent ant to parduoto konfeti nebuvo užklijuotas joks lipdukas. Tai žmogiška klaida. Labai apgailestaujame dėl to, kas nutiko. Esame apdraudę savo veiklą, tad išlaidas, jei pirkėja išsaugojo pirkimo kvitą, kompensuosime“, – žadėjo „Pin Pin“ prekybos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius