Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 14

„Tokios komandos nedavėme“: ar iš tikrųjų reikėjo uždaryti papildomas gatves per NATO viršūnių susitikimą?

Vilniaus miesto savivaldybė pirmąją NATO viršūnių susitikimo dieną pranešė, kad antrąją dieną eismo ribojimai sostinėje bus dar griežtesni. Už susitikimo saugumą ir tarnybų koordinavimą atsakingos tarnybos vienas vadovų tvirtina, kad tokio nurodymo nebuvo. Tuo metu savivaldybės atstovas sako, kad tą padaryti nuspręsta savarankiškai ir toks sprendimas pasiteisino.

„SVARBUS PRANEŠIMAS: Dėl NATO viršūnių susitikimo rytoj galios griežtesni eismo ribojimai“, – tokį pranešimą kartu su nurodytomis gatvėmis ir jų atkarpomis savivaldybė praėjusį antradienį išsiuntė žiniasklaidos priemonėms.

Pranešimas apie būsimus ribojimus gautas apie pusę septynių vakaro. Netrukus 15min ir kitos žiniasklaidos priemonės paskelbė šią informaciją.

15min iliustracija/Griežtesni eismo ribojimai
15min iliustracija/Griežtesni eismo ribojimai

„Tokios komandos nedavėme“

Vadovybės apsaugos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira interviu 15min sakė, kad nurodymas savivaldybei sugriežtinti eismą nebuvo duotas.

„Šita informacija suvaikščiojo turbūt nenustatytais kanalais, nes mes iš vadovavimo štabo tokios komandos niekam nedavėme ir planų nekeitėme“, – pasakojo P.Nemira.

„Bet matėme, kad buvo atsiradęs vienas, kitas straipsnelis visuomenės informavimo priemonėse apie kitą dieną planuojamas sugriežtintas priemones, bet mes nežinome, iš kur ta informacija išėjo“, – pridūrė jis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Paulius Nemira
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Paulius Nemira

Jo teigimu, šiuo metu dėl to aiškinamasi.

„Patys dabar domimės, užklausėme savivaldybės, kad duotų informaciją, iš kur jie gavo tokią informaciją apie sugriežtinti planuojamas priemones“, – kalbėjo vienas tarnybos vadovų.

Pasak P.Nemiros, tą pačią dieną plito ir melagingos SMS žinutės apie sugriežtinimus.

„Mūsų pirminė reakcija buvo, kad galbūt dienraščiai pasigavo ne tik SMS žinutėmis, o galbūt ir kažkur kitur platinamą melagingą informaciją, bet kalbant apie gatves, policija turi teisę ir pareigą tą padaryti“, – tvirtino jis.

Anot pareigūno, savarankiškai tam tikru momentu įvesti papildomus eismo ribojimus gali policija, tačiau atsižvelgusi į objektyvias sąlygas.

P.Nemira taip pat pabrėžė, kad tarnyba neprašė papildomų ribojimų ir netgi neturėjo informacijos, kad tai reikėtų padaryti.

Visą interviu su P.Nemira apie NATO viršūnių susitikimo saugumo niuansus tiek vaizdiniu, tiek tekstiniu formatu skelbsime šeštadienį.

Ką sako savivaldybė?

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas sakė, kad sprendimas riboti eismą papildomose gatvėse buvo priimtas savarankiškai.

„Apie šias papildomas gatves buvo šnekėta nuo pat pradžių, kai kalbėjome tik su atsakingomis institucijomis apie galimus uždarymus, bet jie nebuvo iki galo patvirtinti. Tačiau apie juos žinojo ir Vadovybės apsaugos tarnyba, ir policija“, – 15min sakė A.Bužinskas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Adomas Bužinskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Adomas Bužinskas

„Konkrečiai to sprendimo savivaldybė jau nederino su Vadovybės apsaugos tarnyba tą dieną ir priėmė sprendimą speciali darbo grupė, atsakinga už NATO viršūnių susitikimo organizavimą, kad lengviau bus užtikrinti sklandų judėjimą ir kortežų saugumą“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, sprendimas pasiteisino, tačiau tuo pačiu jis teigė apgailestaujantis, kad miestiečiai dėl to turėjo spūstyse sugaišti papildomą pusvalandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius