-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 12 03

Per parą apgręžti 33 migrantai, sulaikytas iš Latvijos irakiečius į Vokietiją vežęs estas

Per praėjusią parą, nuo ketvirtadienio vidurnakčio iki penktadienio, iš Baltarusijos į Lietuvą nepateko 33 migrantai, tai bandę padaryti draudžiamose vietose, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių nebuvo.
Spygliuota viela atitverta Valstybinė siena siena su Baltarusija Raigardo slėnyje (Druskininkų sav.)
Pasienis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

VSAT Pagėgių rinktinėje ketvirtadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Vilkaviškio rajono policijos pareigūnai Pagėgių pasieniečiams perdavė Estijos pilietį ir 4 irakiečius. Nustatyta, kad pastarieji savavališkai pasišalino iš užsieniečių registracijos centro Latvijoje, o estas automobiliu „Volkswagen Touareg“ irakiečius gabeno į Vakarų Europą.

Pirminiais duomenimis, šios ketveriukės kelionės tikslas – Vokietija. Estijos pilietis po apklausos uždarytas tarnybinėse patalpose viename iš VSAT padalinių. Jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Visi keturi Irako piliečiai penktadienį bus perduoti Latvijos sienos apsaugos tarnybos pareigūnams.

Trečiadienį į Lietuvą neįleisti 37 migrantai, antradienį neįleistųjų buvo 35, pirmadienį – 4, sekmadienį – 75, šeštadienį – 108, penktadienį – 45.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7 773 (vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenys). Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius