-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12 /13:27

Koronavirusu užsikrėtę kauniečiai galėjo linksmintis gimtadienyje, bet pareigūnai to dar nenustatė

Kauniečių pora, slidinėjusi Šiaurės Italijoje ir į Lietuvą grįžusi automobiliu kovo 7 d., šiuo metu gydoma Kauno klinikinėje ligoninėje. Kaip paskelbta dar trečiadienį, nustatyti du asmenys, su kuriais šie žmonės bendravo, jie stebimi. Tačiau, kaip užsiminė Kauno klinikinės ligoninės direktorius Albinas Naudžiūnas, galbūt bendrauta ir su daugiau žmonių. Apie juos Kauno visuomenės sveikatos centro atstovai duomenų ketvirtadienį pateikti negalėjo.
Kauno klinikinė ligoninė
Kauno klinikinė ligoninė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno klinikinėje ligoninėje kauniečių pora atsidūrė pajutusi gerklės skausmą, nežymiai pakilus temperatūrai, jie juto raumenų skausmus. Kadangi jie slidinėjo Šiaurės Italijoje, atlikti koronaviruso tyrimai patvirtino, kad šeima užsikrėtė šiuo virusu.

Į darbą nėjo

Trečiadienį Kauno klinikinėje ligoninėje vykusioje spaudos konferencijoje ligoninės atstovai tiksliai pasakyti negalėjo, tačiau užsiminė, kad grįžę iš kelionės ir užsikrėtę kauniečiai ne tik bendravo su artimaisiais, bet ir galimai buvo mieste.

„Jie grįžo automobiliu, tai jau gerai, kad ne autobusu ir ne lėktuvu. Iš karto registravosi. Į darbą nėjo, o kiek kitų niuansų – Visuomenės sveikatos centras išsiaiškins. Dabar du kontaktiniai asmenys nustatyti. (...) Savo artimuosius sveikino Moters dienos proga“, – teigė A.Naudžiūnas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Albinas Naudžiūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Albinas Naudžiūnas

Dalyvavo vakarėlyje?

Tačiau ketvirtadienį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Kauno departamento atstovė Kristina Mikalauskienė 15min tvirtino, kad dėl ryšių tebesiaiškinama.

„Nacionalinis visuomenės sveikatos centras aiškinasi tuos ryšius, ką jau atradome, tiems žmonėms atlikti tyrimai, laukiama rezultatų. O visa kita yra procese, jeigu daugiau išsiaiškinsime kažką, tuomet bus žinoma, dabar tebevyksta“, – teigė K.Mikalauskienė.

Tie minimi atrastieji – artimi giminės, kurie minėti jau trečiadienį.

Kauno klinikinės ligoninės atstovų teigimu, užsikrėtusių kauniečių būklė neblogėja.

Tačiau, 15min šaltinių teigimu, jau grįžus iš Italijos bent vienas šeimos narys dalyvavo vakarėlyje, kuriame linksminosi bent pora dešimčių žmonių, nemažai jų buvo ir iš Vilniaus. Tik po to tas šeimos narys, pasijutęs prastai, kreipėsi į medikus ir jam buvo nustatytas koronavirusas.

Žurnalistė Rita Miliūtė feisbuke ketvirtadienį paskelbė, kad vakarėlis vyko kovo 7 d. Kaune. Jos žiniomis, vakarėlyje dalyvavo abu užsikrėtusieji koronavirusu. Buvo švenčiamas gimtadienis. R.Miliūtė ragina šventėje dalyvavusiuosius paskambinti 112 ir įsitikinti, kad „atitinka testo kriterijus“. Jos teigimu, restorano, kuriame vyko šventė, darbuotojai taip pat siunčiami į namus.

Apie per Lietuvą keliavusią baltarusę oficialios informacijos dar neturi

Dar vienas atvejis, kuris turėtų kelti nerimą visuomenės sveikatos centro specialistams, yra kovo 9 dieną Gardine užfiksuotas koronavirusas 62 metų moteriai. Ji iš Italijos atskrido lėktuvu į Vilnių, tuomet maršrutiniu autobusu vyko į namus Baltarusijoje, rašo news.tut.by. Kaip informuoja portalas, kartu važiavę žmonės išvežti į ligoninę.

NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė 15min sakė, kad oficialaus pranešimo apie šią užsikrėtusią moterį iš Baltarusijos negauta, nors paprastai taip daroma.

„Siųsime užklausą į Baltarusiją, nes oficialaus pranešimo iš Baltarusijos, kad tai pilietei patvirtintas atvejis, mes neturime, todėl aktyviai klausime. Nors praktika tokia, kad šalys praneša. Paklausime apie tai, nes ta moteris išvyko iš Lietuvos“, – teigė R.Lingienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius