Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 17

Per reidą Klaipėdoje įkliuvo 3 prostitutės ir 2 jų klientai

Praėjusią savaitę Lietuvos policija dalyvavo tarptautinėje Europos Sąjungos mastu rengtoje priemonėje, kurios tikslas buvo nustatyti ir kontroliuoti nusikalstamus atvejus, susijusius su prekyba žmonėmis dėl seksualinio išnaudojimo, išnaudojimu nusikaltimams daryti bei priverstiniu elgetavimu. Taip pat – suteikti asmenims kuo daugiau informacijos, kokią pagalbą jie gali gauti, pagal galimybes nukreipti juos į atitinkamas reabilitacijos ir reintegracijos programas.
Pareigūnai sulaikė tris prostitucijos organizavimu įtariamus asmenis.
Prostitutės pareigūnams įkliūva nebe pirmą kartą / Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrityje šioje tarptautinėje priemonėje dalyvavo Klaipėdos apskr. VPK KP Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos, VTT Prevencijos skyriaus ir apskrities miestų bei rajonų komisariatų pareigūnai.

Per ją administracine tvarka nubaustos trys moterys, už atlygį teikusios seksualines paslaugas. Klaipėdoje, Debreceno g. ir Taikos pr. esančiuose butuose galimai paslaugas teikusios 1977 m. ir 1997 m. gimusios ukrainietės šiemet pareigūnams įkliuvo nebe pirmą kartą.

Bauda skirta ir 1969 m. gimusiai moteriai, seksualines paslaugas galimai teikusiai Gargžduose.

Policija primena, kad atsakomybė gresia ne tik prostitucijos paslaugas teikiantiems asmenims, bet ir jomis pasinaudojusiems klientams. Per šią priemonę baudos skirtos ir dviem 1980 m. bei 1988 m. gimusiems vyrams, kurie įtariama pasinaudojo seksualinėmis paslaugomis, teiktomis Klaipėdoje, Taikos pr. esančiame bute.

Už vertimąsi prostitucija ar atlygintinį naudojimąsi jos paslaugomis gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų (pagal LR ANK 487 str. 1 d.), jei pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda gali išaugti iki 300 eurų (pagal LR ANK 487 str. 2 d.).

Vykdant priemonę visoje Klaipėdos apskrityje pareigūnai taip pat lankėsi vietose, kur gyvena dirbti iš užsienio atvažiavę asmenys, prie prekybos centrų, viešojo maitinimo įstaigų, autobusų stočių prieigose ir kitose vietose, kur linkę rinktis elgetaujantys, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys asmenys. Priverstinio elgetavimo ar darbo atvejų nenustatyta. Asmenims dalyti informaciniai lankstinukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius