-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 11

Per savaitę NATO iš Baltijos jūros erdvės rusų orlaivius lydėjo 3 kartus

Nuo balandžio 4 iki 10 dienos NATO  oro policijos funkciją vykdantys naikintuvai tris kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos Federacijos karinių orlaivių, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).
Baltijos šalių oro padangėje treniravosi NATO sąjungininkų karinės oro pajėgos
Baltijos šalių oro padangėje treniravosi NATO sąjungininkų karinės oro pajėgos / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Balandžio 4 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Amari aviacijos bazės (Estija) atpažino ir palydėjo Rusijos Federacijos transporto orlaivį Tu-134 , skridusį tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros iš Rusijos Federacijos į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido pagal planą, su įjungtu autoatsakikliu, palaikė ryšį su skrydžių centrais. Šį orlaivį pasitiko du, iš Kaliningrado srities atskridę, Rusijos Federacijos naikintuvai Su-27, kurie nepalaikė radijo ryšio, nebuvo įsijungę autoatsakiklio ir nepateikė skrydžio plano.

Balandžio 7 dieną NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Amari aviacijos bazės (Estija) atpažino ir palydėjo Rusijos Federacijos transporto orlaivį Il-76, skridusį tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros iš Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį. Orlaivis skrido pagal planą, su įjungtu autoatsakikliu, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė.

Balandžio 8 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Šiaulių aviacijos bazės atpažino ir palydėjo penkis Rusijos Federacijos orlaivius, skridusius tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros – transporto lėktuvą An -12, skridusį iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį be skrydžio plano, be autoatsakiklio, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė; transporto lėktuvą Il-18, skridusį iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį su skrydžio planu, įjungtu autoatsakikliu, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė; transporto lėktuvą Tu-134, skridusį iš Kaliningrado srities į žemyninę Rusijos Federacijos dalį, su skrydžio planu, įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su skrydžio valdymo centrais palaikė; taip pat du Su-27 naikintuvus, kurie lydėjo Tu-134.

Naikintuvai skrido iš Kaliningrado srities nepateikę skrydžio plano, neįjungę radiolokacinių atsakiklių ir nepalaikydami radijo ryšio su skrydžių valdymo centrais, palydėję transporto lėktuvą Tu-134, naikintuvai grįžo į Kaliningrado sritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius