-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 01

Per savaitę nedarbas vėl mažėjo

Ketvirtadienį šalyje buvo registruota 310 tūkst. bedarbių. Tai sudaro 14,34 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų, arba 0,45 procento mažiau nei mėnesio pradžioje. Nedarbas mažėjo visų didžiųjų miestų darbo rinkoje.
Darbo vieta
Darbo vieta / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Rugsėjo mėnesį kas savaitę buvo registruojama vidutiniškai kasdien 600 laisvų darbo vietų. Darbo biržoms tarpininkaujant per paskutinę savaitę įdarbinta 4,9 tūkst. darbo ieškančių asmenų. Šiemet jau įdarbinta tiek, kiek per visus praėjusius metus.

„Priemonės, kurios skatina bedarbius aktyviau ieškoti darbo, ir darbdaviams teikiamų paslaugų stiprinimas jau kurį laiką duoda teigiamų rezultatų, gerėja darbo rinkos rodikliai“, – sako Lietuvos darbo biržos (LDB) direktorius Mindaugas Petras Balašaitis.

LDB vadovo teigimu, prie gerėjančios situacijos darbo rinkoje prisidėjo ir spalio 1 d. baigta darbo biržos sistemos pertvarka bei atitinkamų įstatymų pakeitimai. Vienas svarbiausių šios pertvarkos tikslų buvo pagerinti klientams teikiamų paslaugų kokybę, skiriant kur kas daugiau dėmesio į darbo biržas ateinantiems žmonėms, darbdaviams, taip pat sustiprinant bendradarbiavimą su socialiniais partneriais.

Per savaitę į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 1,2 tūkst. asmenų, iš jų beveik 46 proc. – į viešuosius darbus, 23 proc. įdarbinti subsidijuojant, 19 proc. nukreipti į įgūdžių įgijimo rėmimo programą.

Per savaitę teritorinės darbo biržos bedarbio statusą suteikė 5,1 tūkst. asmenų, panašiai kaip ir prieš savaitę. Daugiausia registruota nedirbusių nuo pusės iki dvejų metų asmenų. Iš jų tik kas aštuntas darbo neteko per pastarąjį pusmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius