Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Per valandą Vilniaus policija užfiksavo 600 automobilių visuomeninio transporto eismo juostoje

Vilniaus policija informuoja, kad antradienį Kelių patrulių rinktinės pareigūnai vykdė neviešą patruliavimą Ukmergės gatvėje, kontroliuodami, ar vairuotojai nevažiuoja maršrutiniam transportui skirta eismo juosta. Vos per vieną rytinių spūsčių valandą užfiksuota apie 600 Kelių eismo taisyklių 186 punkto reikalavimų pažeidimų.
Paslaptingasis automobilis
Paslaptingasis automobilis / 15min.lt skaitytojo Andriaus D. nuotr.
15min.lt skaitytojo Andriaus D. nuotr./Paslaptingasis policijos automobilis
15min.lt skaitytojo Andriaus D. nuotr./Paslaptingasis policijos automobilis

Policija praneša, kad visi vairuotojai, pažeidę Kelių eismo taisyklių reikalavimus, bus kviečiami į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybą. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124¹ str. nuostatomis, jiems gali būti skirtos 20–100 litų baudos.

Policija primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – ATPK) 256 str. 1 d. numato, kad įrodymais administracinio teisės pažeidimo byloje gali būti bet kokie faktiniai duomenys, kuriais remdamasis pareigūnas įstatymo numatyta tvarka nustato, ar yra padarytas administracinis teisės pažeidimas.

To paties straipsnio 2 dalyje nurodyta, kad įrodymais gali būti nuotraukos, vaizdo ar garso įrašai, liudytojų parodymai ir kt.

15min.lt skaitytojo Andriaus D. nuotr./Paslaptingasis automobilis
15min.lt skaitytojo Andriaus D. nuotr./Paslaptingasis automobilis

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai jau penkerius metus stacionariais greičio kontrolės prietaisais kontroliuoja transporto priemonių greitį avaringiausiose Vilniaus miesto gatvėse. Šiais prietaisais kontroliuojamos ir maršrutinio transporto eismo juostos. Dauguma vilniečių bei miesto svečių jau žino stacionarių greičio matavimo prietaisų įrengimo vietas ir važiuodami pro jas stengiasi neviršyti leistino greičio ar važiuoti tinkama eismo juosta. Tačiau kelių ruožuose, kuriuose šių prietaisų nėra, vairuotojų drausmė kelia didelį susirūpinimą.

Jau buvo skelbta, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai eismo priežiūrai naudoja specialiomis spalvomis nedažytus ir policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtus policijos tarnybinius automobilius su juose įmontuotais mobiliais greičio ir eismo kontrolės prietaisais.

Šiais automobiliais Vilniaus mieste ir apskrityje neviešo patruliavimo metodu dirbama kasdien, todėl beveik visose problemiškose gatvėse ir keliuose policija turi realią galimybę ne tik fiksuoti greitį viršijančius vairuotojus, bet ir kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus – netinkamo parkavimo, važiavimo maršrutinio transporto eismo juosta ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius