-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 16

„Permainų muzika” išskleidžia bures

„Festivalis „Permainų muzika“ kelia bures“, – skelbia organizatoriai.
Koncertų salėje prasideda penktasis „Pemainų muzikos“ festivalis.
Koncertų salėje prasideda penktasis „Pemainų muzikos“ festivalis. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Penktadienį Klaipėdos koncertų salėje prasideda penktasis festivalis, kuriame skambės tiek geriausia šių dienų muzika, tiek laiko patikrinti praėjusio amžiaus kūriniai.

Lietuvos tūkstantmečio metais vykstančiame renginyje išskirtinai dalyvaus tik lietuvių atlikėjai. „Svečių festivalyje neturime, tik lietuvius, gyvenančius tarp gimtos šalies ir užsienio. Turime puikią atlikėjų gildiją, kuri gali išreikšti save“, – sakė festivalio meno vadovė Loreta Narvilaitė. Stilistiškai įvairi lietuvos ir užsienio autorių kūryba bus pristatoma šešiuose koncertuose ir dviejuose videoklubuose. Itin gausus festivalyje atliekamų lietuvių kompozitorių būrys – net 18 autorių.

Mindaugų tandemas

Festivalio pradžios koncerte „Nakties šokiai” šį penktadienį dalyvaus atsinaujinęs Klaipėdos kamerinis orkestras su dviem Mindaugais priešakyje. Tai orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus ir Vokietijoje gyvenantis bei vis dažniau Klaipėdoje viešintis dirigentas Mindaugas Piečaitis. Kolektyvas ruošia sudėtingas suomių kompozitorių Kaijos Saariaho, Aulio Salineno partitūras ir stiprius meninius išgyvenimus sukeliantį Agirdo Martinaičio kūrinį „Mirtis ir mergelė“.
 
„Pastebėjau didžiulį orkestro poslinkį“, – šypsojosi M.Piečaitis. Jis atskleidė dar iki naujų metų uostamiestyje pristatysiantis porą kartu su kolektyvais rengiamų projektų. Gruodį mažieji galės apsilankyti Klaipėdos kamerinio orkestro ir Klaipėdos lėlių teatro parengtame muzikiniame spektaklyje, M.Piečaitis ketina viešėti ir naujų metų renginyje.

Liesis lietuviška muzika

Kitą savaitę „Permainų muzikos” festivalyje du koncertai. Trečiadienį kamerinis choras „Aidija” atliks Broniaus Kutavičiaus oratorijas „Iš jotvingių akmens” ir „Magiškas sanskrito ratas”.  Koncerte skambės ir lietuviškos sutartinės, ne vieną kūrėjų kartą maitinęs moderniosios mūsų tautos muzikos šaltinis.

Mįslingos „AmberLife provincijos melodijos” išsiskleis ansamblio „Vilniaus Arsenalas” atlikime. „Gal su jaunimo grupe siejamas „Amberlife“ pavadinimas paklausyti Lietuvos kompozitorių kūrybos į mūsų koncertą privilios ir jaunimėlio“, – šypsojosi L.Narvilaitė. Koncerte aidės fleitos, alto ir fortepijono garsai.

Iki pat spalio pabaigos festivalis Klaipėdos klausytojus ketina palepinti ir kitais aukšto meninio lygio koncertais. Klaipėdoje viešės ką tik iš gastrolių Japonijoje sugrįžęs Rūtos ir Zbignevo Ibelhauptų fortepijoninis duetas. Kitame koncerte kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru gros pianistas Petras Geniušas.

Videoklubo vakarai

Kaip ir kasmet, festivalis kviečia į du videoklubo vakarus. Šįkart juose viešės kompozitoriai. Rugsėjo 30 dieną bus galima iš arčiau susipažinti su vienu iš muzikos eruditų, Mindaugu Urbaičiu. Jis kartu su publika ketina pasinerti į diskusiją „Muzika kino filmuose: kam tai rūpi?”

Spalį vyksiančiame videoklube lankysis Nacionalinės premijos laureatė, jauna kompozitorė Raminta Šerkšnytė, kuri atskleis savo kūrybos „virtuvę”.

Festivalis kviečia kartu leistis į šniokščiantį ir begaliniais toliais viliojantį naujosios muzikos vandenyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius