Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20

Pernai Seimo nariai darbo reikmėms išleido per milijoną eurų

2014-aisiais Seimo nariai su parlamentiniu darbu susijusioms reikmėms išleido per 1 mln. 74 tūkst. eurų (3,7 mln. litų). Iš viso kiekvienas Seimo narys per metus kanceliarinėms ir panašioms reikmėms galėjo skirti po 8,1 tūkst. eurų (28 tūkst. litų), nurodoma Seimo Etikos ir procedūrų komisijos paskelbtose ataskaitose.
Verslininkas Stasys Brunza viešajame transporte
„Tvarkietis“ Stasys Brunza 2014 m. išnaudojo mažiausiai lėšų parlamentiniam darbui – 55 eurus. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Seimas

Detalios sumos skelbiamos litais, iki 2015 metų Lietuvoje cirkuliavusia valiuta.

Kaip rodo ataskaitos, dauguma parlamentarų skiriamas lėšas stengiasi panaudoti iki paskutinio cento, o didžioji dalis pinigų tenka automobilių nuomai, išlaikymui ir eksploatacijai.

Maksimaliai pasinaudojo 100 seimūnų

Kaip rodo ataskaitos, dauguma parlamentarų skiriamas lėšas stengiasi panaudoti iki paskutinio cento, o didžioji dalis pinigų tenka automobilių nuomai, išlaikymui ir eksploatacijai.

Iš 141 Seimo narių maksimalią arba jai labai artimą sumą (per 8 tūkst. eurų) panaudojo maždaug 100 parlamentarų.

Taip pat vienam asmeniui tenkančias išlaidas sumažino ir kaita parlamente – po Europos Parlamentų rinkimų vasarą Seimą paliko keletas parlamentarų, o jų vietas užėmė nauji kolegos.

Išlaidos – automobiliui ir reklamai

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Edvardas Žakaris
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Edvardas Žakaris

Dalis parlamentarų nemažas lėšas skiria viešosios informacijos rengėjų paslaugoms. Rekordininkas čia socialdemokratas Edvardas Žakaris, jo išlaidos reklamai per metus sudarė 24,5 tūkst. litų.

Vien transportui visas lėšas – apie 8 109 eurus naudojo „darbietis“ Valentinas Bukauskas, „tvarkietis“ Petras Gražulis,  8 051 eurų – socialdemokratas Darius Petrošius.

Dalis parlamentarų nemažas lėšas skiria viešosios informacijos rengėjų paslaugoms. Rekordininkas čia socialdemokratas Edvardas Žakaris, jo išlaidos reklamai per metus sudarė 7096 eurų jo frakcijos kolegos Aleksandras Zeltinis ir Albinas Mitrulevičius tam skyrė po 3302 eurų. Iš Socialdemokratų partijos pasitraukęs nepriklausomas Seimo narys Valerijus Simulikas tam skyrė 3707 eurų.

Mažiausiai parlamentinei veiklai skiriamų lėšų panaudojo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai priklausantis Stasys Brundza – 55 eurus. Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius iš šių lėšų panaudojo 778, konservatorė Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė – 691 eurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius