-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 14

Po nesėkmės rinkimuose Vilniaus liberalams vietoj Arūno Štaro vadovaus Ilona Grigaravičienė

Nesėkmingai susiklostę savivaldos rinkimai Vilniuje Liberalų sąjūdžio sostinės sąrašo lyderiui Arūnui Štarui kainavo postą – jis neteko koordinacinės tarybos pirmininko pareigų. Vietoj jo Vilniaus liberalams vadovaus Ilona Grigaravičienė.
Ilona Grigaravičienė
Ilona Grigaravičienė

Savo kadenciją baigiančioje Vilniaus miesto taryboje Liberalų sąjūdis turėjo keturių narių frakciją. Tokias pozicijas tikėtasi išlaikyti ir po rinkimų, tačiau rinkėjai nusprendė kitaip – surinkę 3,57 proc. vilniečių balsų liberalai liko be tarybos narių mandatų.

Tokie nesėkmingi rinkimai liberalų Vilniaus koordinacinės tarybos, kuri koordinuoja Vilniaus miesto skyrių veiklą, pirmininkui A.Štarui kainavo postą. Susisiekimo viceministru dirbantis kadenciją baigiančios sostinės tarybos narys A.Štaras atsiėmė savo kandidatūrą pirmininko rinkimuose. Jo pavyzdžiu pasekė ir Vidmantas Martikonis.

Karoliniškių skyriaus vadovė I.Grigaravičienė, išrinkta Vilniaus koordinacinės tarybos pirmininke, pasisakė, kad Vilniaus mieste būtų 10, o ne vienas partijos skyrius. Tai esą lemtų aktyvesnį narių dalyvavimą politikoje, sveiką konkurenciją, daugiau įdomių idėjų.

Kita liberalios pakraipos partija – Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) – taip pat nebepateko į Vilniaus miesto tarybą. Jos vadovas Gintautas Babravičius vedė partijos sąrašą į rinkimus sostinėje ir po nesėkmės taip pat svarsto pasitraukimo galimybę. Pirmininko rinkimai LiCS vyks gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius