Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

Pertvarka Seimo kanceliarijoje: ko siekiama – paaiškės po pusmečio

Trečiadienį slaptame Seimo valdybos posėdyje bendru sutarimu buvo pritarta Seimo kanceliarijos pertvarkymui, o jau ketvirtadienį parlamento vadovė Loreta Graužinienė pasirašė sprendimą, kuriuo buvo patvirtinta, koks gali būti didžiausias politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičius kanceliarijoje. Seimo vadovė skubiai pasirašė šį sprendimą po LRT.lt publikacijos apie tai, kad kanceliarijos pertvarka suplanuota slaptai.
Papuošti Seimo rūmai
Seimo rūmai / Seimo kanceliarijos nuotr.

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė, ketvirtadienio rytą dar vengusi kalbėti apie tai, kaip pasikeis jos vadovaujama įstaiga po pertvarkos, po pietų jau sutiko pasidalinti informacija. Pasak jos, visų departamentų ir skyrių vadovai buvo informuoti, kad netrukus pradės dirbti darbo grupė, kuri ir parengs išsamų pertvarkos planą.

Dažniausiai bet kokiomis valstybės institucijų pertvarkomis siekiama sutaupyti biudžeto lėšų. Kiek bus sutaupyta po Seimo kanceliarijos pertvarkymo, D.Raudonienė atsakyti negalėjo: „Ne apie taupymą buvo kalbama, priimant sprendimą dėl pertvarkos, o apie kanceliarijos veiklos optimizavimą ir biurokratijos mažinimą.“

Seimo vadovės L.Graužinienės pasirašytame valdybos sprendime nurodyta, kad vietoj 8 kanceliarijos departamentų liks 4, o vietoj 76 įvairių departamentų, skyrių bei poskyrių vadovų – 50.

Seimo vadovės L.Graužinienės pasirašytame valdybos sprendime nurodyta, kad vietoj 8 kanceliarijos departamentų liks 4, o vietoj 76 įvairių departamentų, skyrių bei poskyrių vadovų – 50.

Paklausta, ar departamento vadovai, tapę skyrių vedėjais praras dalį atlyginimo, D.Raudonienė teigė, jog gali būti visaip: „Dalis kanceliarijos padalinių vadovų bus pervesti į kitus skyrius arba eis kitas pareigas, apjungus departamentus ar skyrius. Taip pat vyks darbuotojų gebėjimų vertinimas. Galbūt kai kuriems bus surengtos atestacijos.“

Rengiant Lietuvoje įvairius aukšto lygio tarptautinius renginius, už puikų darbą ne kartą buvo giriamas Informacinių technologijų ir telekomunikacijų departamentas. Jo po pertvarkos nebeliks. Šio departamento statusas bus pažemintas iki skyriaus lygio.

Neliks Seimo kanceliarijoje ir Parlamentinių tyrimų departamento. Vietoj jo atsiras to paties pavadinimo skyrius.

Svarstydama, ar tokie pasikeitimai nesumenkins viso Seimo, kaip pagrindinės valstybės valdymo institucijos, reputacijos tarptautiniu lygiu, D.Raudonienė aiškino, jog kai kuriose užsienio šalyse parlamentuose panašią veiklą vykdo departamentai, kitur – skyriai, todėl esą mūsų šalies parlamentas neatrodysiąs prasčiau.

Atsakydama į politine klasika virtusį klausimą, kas galėtų paneigti, kad prasidėjusi kanceliarijos pertvarka neatvers galimybių ir Seimo daugumai, ir opozicijai „įdarbinti savus“, D.Raudonienė patikino, jog tokių galimybių tikrai niekas neturės.

„Pareigybių skaičiaus mes tikrai nemažinsime, o ar bus kas nors atleistas iš darbo, paaiškės gruodžio 1 d., kai darbo grupė baigs darbą“, – teigė D.Raudonienė.

Kiek bus atleista pensininkų, ji taip pat atsakymo teigė dar neturinti: „Pensininkai dažniausiai išeina natūraliu būdu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius