-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 27

Šiauliuose norima atidaryti prieš 22 metus užtvertą geležinkelio pervažą

Šiaulių miesto tarybos posėdyje bene daugiausiai diskusijų, po švietimo įstaigų bėdų, sulaukė Zoknių gyvenamojo rajono geležinkelio pervaža. Ją norima kuo greičiau atidaryti, tačiau AB „Lietuvos geležinkeliai“ tam skirti pinigų neketina. Neturi jų ir Šiaulių miestas.
Geležinkelis
Geležinkelis

„Pritariame koncepcijai, kad Zoknių geležinkelio pervaža būtų atidaryta. Tiesą sakant, toks ketinimas jau per dešimt metų įrašomas į rinkimines partijų programas. Valdžios keičiasi, tačiau situacija išlieka tokia pat“, – komentavo mero patarėjas Vaclovas Vingras.

Zokniuose būdavo pakeliamas užtvaras. Būdelėje sėdėjo mergina ir jį, reikalui esant, pakeldavo.

Tarybos posėdyje dalyvavę „Lietuvos geležinkelių“ atstovai teigia, kad naujai pervažai atliekamų lėšų neturi, tačiau paskaičiavo, kad tokios permainos turėtų kainuoti per milijoną litų.

„O kodėl šią pervažą reikėjo uždaryti? 1992 metais buvo kalbama, kad tai buvo padaryta vardan eismo saugumo. O kodėl tada Kuršėnų pervaža neuždaroma? Kiek pamenu, Zokniuose būdavo pakeliamas užtvaras. Būdelėje sėdėjo mergina ir jį, reikalui esant, pakeldavo. Zokniuose galima mąstyti ir apie viaduką arba tunelį“, – sakė mero patarėjas.

V.Vingras teigė, kad geležinkelis Šiauliuose veikia nuo 1871 metų. Minėtoji pervaža, vos tik atsiradusi, niekam nekliuvo iki pat 1992 metų. Pervažoje įmontuoti betoniniai stulpai, kuriuos įveikia tik pėstieji ir dviratininkai. Ilgą laiką perėjos mažai kas pasigesdavo.

Pastaraisiais metais už pervažos pradėjo kurtis ir gyventi vis daugiau šiauliečių šeimų. Norėdami patekti į miesto centrą, jie turi sukti nemažą ratą. Ilgiau užtrunka ir tarnybos, skubančios į gaisrą arba pas ligonį.

V.Vingro nuomone, „Lietuvos geležinkeliai“, o taip pat ir Šiaulių miesto savivaldybė turėtų aktyviau ir įtikimiau priminti Susisiekimo ministerijai apie galimybę minėtą pervažą atidaryti. „Zoknių gyvenamasis rajonas darosi vis patrauklesnis dėl LEZ ir Industrinio parko plėtros. Visai šalia ir oro uostas. Čia gyvybės tik daugės“, – svarstė mero patarėjas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius