Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

Pėsčiųjų perėją blokavusių kauniečių eksperimentas užkliuvo pareigūnams (nuotraukos)

Grupelės kauniečių noras originaliu būdu patikrinti vairuotojų tolerancijos ribas gali atsirūgti jiems patiems. Praėjusią savaitę miesto senamiestyje esančios pėsčiųjų perėjos blokadą surengę kauniečiai užsitraukė policijos nemalonę.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tą akciją vertinu neigiamai. Užmojai būtų gal ir neblogi, bet jų įgyvendinimas labai neprofesionalus. Akcijos dalyviai provokavo vairuotojus, tad ten galėjo būti ir chuliganiškų poelgių, nes tarp vairuotojų juk irgi yra visokių žmonių. Galėjo nutikti nenuspėjamų dalykų“, – tvirtino Kauno Kelių policijos valdybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius.

Bausti neketina

Komisarui užkliuvo praėjusio antradienį pavakare Rotušės aikštės ir A.Jakšto gatvių sankirtoje esančią pėsčiųjų perėją blokavusių persirengėlių eksperimentas. Tąkart Kalėdų Senelius, ligonius, vaiduoklius ir kitus personažus įkūniję kauniečiai, sudarydami gyvą žmonių grandinę, pėsčiųjų perėjoje blokavo eismą ir stebėjo laukti priverstų vairuotojų reakcijas.

„Tokie veiksmai yra kliūčių eismui sudarymas“, – eksperimentą teisiniais terminais įvardijo A.Tarasevičius. Anot jo, už tai Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 500 iki 1000 Lt.

„Mes neturime tikslo būtinai nubausti, tačiau norisi, kad organizatoriai suprastų, ką jie daro. Nes kartais žmonės to nesupranta – galvoja, kad daro šou. Bet tai turi būti daroma ne taip“, – teigė Kelių policijos vadovas, pridūręs, jog akcijos organizatoriams derėjo savo sumanymą iš anksto suderinti su policija.

Žada nebekartoti klaidų

„Labai apmaudu, kad dėl gerų tikslų susilaukiau tiek daug neigiamos reakcijos, – kalbėdamas apie internete pasipylusią kritikos bangą, teigė vienas iš eksperimento organizatorių Antanas Kandrotas. – Noriu atsiprašyti visų, kurie nesuprato ir supyko. Nenorėjome jų sugaišinti ir gadinti jų nervų“.

A.Kandrotas pripažino, jog apie savo planus iš anksto nepranešę policijos pareigūnams, jie padarė klaidą: „Kadangi tai tikrai ne paskutinis mūsų ketinimas pralinksminti ar priversti nusišypsoti kauniečius, ateityje būtinai viską derinsime su pareigūnais“.

Pateikiame praėjusią savaitę vykusio eksperimento filmuotą medžiagą.

VIDEO: Tolerancijos dieną Kaune -- pėsčiųjų perėjos blokada

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius