Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 10

Pėsčiųjų viadukas Jonavos rajone – nesaugus, jį leista naudoti tik laikinai 

Bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ ir Jonavos rajono savivaldybė tarsi karštą bulvę viena kitai mėto Gaižiūnų geležinkelio stoties pėsčiųjų viaduko klausimą, tuo tarpu vietos gyventojai sako, kad jei situacija taip ir liks kaboti ore, vieną dieną traukinys nutrenks plačiais bėgiais į mokyklą einantį vaiką.
Pėsčiųjų viadukas Jonavos rajone
Pėsčiųjų viadukas Jonavos rajone / „Jonavos žinių“ nuotr.

Problemos dėl Gaižiūnų geležinkelio stoties pėsčiųjų viaduko iškilo tada, kai įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ filialas „Kauno geležinkelių infrastruktūra“ išplatino pranešimą dėl uždaromo Gaižiūnų pėsčiųjų viaduko.

Pranešime buvo teigiama, jog viadukas uždaromas nuo vasario 6-osios dienos. Naujieną sužinoję vietos gyventojai teigė esantys priblokšti – viadukas yra vienintelė galimybė saugiai pereiti į kitą pusę.

„Viaduku į geltonąjį autobusiuką eina vaikai, taip pat vaikšto senjorai. Eiti bėgiais yra nesaugu. Kaip galima uždaryti viaduką?“ – klausė vietos gyventojai.

Kaip teigė bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė spaudai Inga Čiuberkytė, viaduko būklė yra kritinė. Tačiau, atlikus patikrinimą, juo laikinai leista naudotis, nors apie jokius terminus, kiek juo bus galima vaikščioti, neužsimenama.

„Lietuvos geležinkeliai“ teigia, jog viaduką turėtų perimti savivaldybė, mat įmonei jis nebereikalingas.

„Kadangi Gaižiūnų stotyje nestoja keleiviniai traukiniai, „Lietuvos geležinkeliams“ šis viadukas tampa nereikalingu, viaduku naudojasi savivaldybės gyventojai, kad patektų iš vienos miestelio pusės į kitą“, – teigė I.Čiuberkytė.

Savo ruožtu savivaldybės atstovai sako, kad tokia bendrovės pozicija – stebina.

„Savivaldybė nesvarsto viaduko perėmimo galimybės, ypač tokiu atveju, jei jis kelia pavojų ir yra paskelbtas neeksploatuojamu. Bet kokios tokio turto perėmimo procedūros yra ilgas, daug laiko ir lėšų reikalaujantis procesas. Mes nežinome, kam jis konkrečiai priklauso, nežinome, kokia jo būklė, nežinome, kieno žemėje jis yra.

Suprantame vietos gyventojų nuogąstavimus, tačiau savivaldybė negali ir neturi tapti kitoms įstaigoms, įmonėms ar organizacijoms nereikalingo ir nudėvėto turto perėmėja vien tuo pretekstu, kad šis turtas yra nebereikalingas.

Šiuo atveju AB „Lietuvos geležinkeliai“ nuostata stebina: jeigu anksčiau buvo panaikinta keleivių stotelė, bet visa kita veikla vykdoma, t. y. Gaižiūnų geležinkelio stotis yra naudojama kaip sąstatų komplektavimo, saugojimo infrastruktūra ir dėl šios priežasties susidaro kliūtis gyventojų judėjimui, tai šios įmonės pareiga tą judėjimo galimybę sudaryti.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ turėtų iš pradžių suremontuoti viaduką, o tada, esant poreikiui, svarstyti apie kreipimąsi į savivaldybę dėl šio turto perėmimo, o ne iš pradžių viešai skelbti apie viaduko uždarymą, paskui imtis teorinių svarstymų apie tokio jiems nereikalingo turto perdavimą savivaldybei“, – teigia Jonavos rajono savivaldybės specialistai.

Gaižiūnų geležinkelio stotis naudojama ir karinės technikos pergabenimui. Penktadienį į Gaižiūnus atgabenta JAV karinė technika. Vietos gyventojų teigimu, jei viadukas bus uždarytas, pereiti per bėgius taps ypač sudėtinga tada, kai čia vyks karinės technikos iškrovimo ir gabenimo darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius