Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 26

Pesticidus išveš nepaisant antstolės arešto

Penktadienį posėdžiavusi sostinės savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija nutarė, kad sostinės Liudvinavo gatvėje esančioje teritorijoje netinkamai laikomos bendrovei „Tavilta“ priklausančios senų pesticidų atliekos turėtų būti išvežtos ir sunaikintos nepaisant antstolės arešto.
Taip laikomos pesticidų atliekos.
Taip laikomos pesticidų atliekos. / Aplinkos ministerijos nuotr.

Kaip naujienų portalui 15min.lt sakė komisijos koordinatorius Danielius Bučinskas, iš teritorijos pumpuoti pesticidų atliekas semiantį polaidžio vandenį buvo paprašyta bendrovės „Grinda“ ir ugniagesių gelbėtojų. Jie turės darbuotis ir savaitgalį.

„Pesticidai bus išvežti, nežiūrint į tai, kad antstolės areštas galioja. Komisija vienbalsiai nutarė tęsti darbus“, – kalbėjo D.Bučinskas.

Pesticidų išvežimu iš Liudvinavo gatvėje esančios teritorijos rūpinasi atliekų surinkimo ir tvarkymo bendrovė „Žalvaris“. Bendrovės viešųjų ryšių atstovė Janina Melnikovienė 15min.lt sakė, kad kitą savaitę „Žalvaris“ iš Vilniaus savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos turėtų gauti oficialų leidimą atliekų išvežimui.

„Kai tik išduos leidimą, pesticidus išvešime artimiausiu metu. Kelių savaičių bėgyje jų ten neliks“, – patikino J.Melnikovienė. Ji patikslino, kad šiuo metu Liudvinavo gatvėje esančioje teritorijoje dar yra likę apie 80 tonų bendrovei „Tavilta“ priklausančių senų pesticidų atliekų.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad pesticidų atliekų išvežimo ir sunaikinimo darbai antstolės Nemiros Šiugždaitės sprendimu buvo sustabdyti kovo 5 dieną, areštavus pavojingas atliekas ir uždraudus tolesnį jų išvežimą. Kaip sakė J.Melnikovienė, iki tol suspėta išgabenti ir utilizuoti 37 tonas pavojingų medžiagų. Jeigu šie pavojingi teršalai patektų į paviršinius ir gruntinius vandenis, susidarytų ekstremali ekologinė situacija, kiltų grėsmė aplinkai bei žmonių sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius