Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 17

Petras Auštrevičius ir dar 60 EP narių išsiuntė atvirą laišką Rusijos prezidentui V. Putinui

Petras Auštrevičius, kartu su dar 60 Europos Parlamento narių, išsiuntė atvirą laišką Rusijos prezidentui V. Putinui, kuriuo raginama paleisti laisvėn neteisėtai kalinamą Ukrainos karinių pajėgų pilotę Nadeždą Savčenko.
Petras Auštrevičius
Petras Auštrevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Liberalo P. Auštrevičiaus inicijuotame kreipimesi į V. Putiną rašoma, kad EP nariai kreipiasi dėl Ukrainos karinių pajėgų leitenantės, vienintelės Ukrainos aviatorės moters N. Savčenko, kuri birželį buvo pagrobta separatistų Rytų Ukrainoje ir neteisėtai išvežta į Rusijos teritoriją, kur šiuo metu yra kalinama ir teisiama.

Kalėjime pilotei darytas didžiulis spaudimas, N. Savčenko buvo prievarta verčiama prisipažinti padarius nebūtus nusikaltimus.

„Kalėjime pilotei darytas didžiulis spaudimas, N. Savčenko buvo prievarta verčiama prisipažinti padarius nebūtus nusikaltimus. Esame įsitikinę, kad Rusijos veiksmai N. Savčenko atžvilgiu šiurkščiai pažeidžia Europos Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją, joje įtvirtintą teisę į teisingą teismą. Už tai yra atsakinga Rusijos Federacija. Prezidente V. Putinai, raginame Jus nedelsiant imtis visų įmanomų veiksmų, kad ši byla būtų nagrinėjama vadovaujantis Europos Žmogaus teisių konvencija. Primename, kad Europos Parlamentas rugsėjo 18 d. priėmė rezoliuciją, raginančią Rusijos atsakingas institucijas paleisti laisvėn kalinamą pilotę, taip pat, kaip ir kitus nelegaliai sulaikytus ir Rusijos teritorijoje kalinamus Ukrainos piliečius“, – teigiama P. Auštrevičiaus ir EP narių kreipimesi.

Kreipimesi pabrėžiama, kad šiuo metu kalinamai Ukrainos pilotei N. Savčenko nebuvo suteiktos jokios galimybės į advokatą, neleista susitikti su Ukrainos konsulu.

Atvirame laiške V. Putinui taip pat rašoma, kad Europos Parlamento narės Rebeccos Harms neįleidimas į Rusijos Federeaciją keliaujant su diplomatiniu pasu ir siekiant dalyvauti N. Savčenko teismo posėdyje yra visiškai nepriimtinas. V. Putinui išsiųstas raginamas užtikrinti, kad šios rezonansinės bylos svarstyme galėtų dalyvauti bet kuris Europos Parlamento narys.

Pilotė N. Savčenko kovojo Rytų Ukrainoje ir priklausė Ukrainos savanoriškajam batalionui „Aidar“. Birželio mėnesį netoli Sčastjės miesto Luhansko srityje moteris pateko į separatistų nelaisvę ir buvo neteisėtai išgabenta į Rusijos teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius