-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 27

Petras Auštrevičius ragina boikotuoti Rusijos sportininkus ir perkelti futbolo čempionatą

Europarlamentaras Petras Auštrevičius ragina 2018-aisiais Rusijoje planuojamą pasaulio futbolo čempionatą perkelti į kitą valstybę, priešingu atveju – jį ignoruoti. Jis taip pat viliasi, kad po Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikimo šį ketvirtadienį sankcijos Rusijai bus praplėstos ir dar labiau sugriežtintos, bet sako, jog sankcijų – nebepakanka.
Petras Auštrevičius
Petras Auštrevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nebelieka kitos išeities, kaip pereiti prie visapusiško Rusijos boikotavimo veiksmų. Deja, tai neišvengiamai liečia ir sportą. Esu įsitikinęs, jog pasiekta ta riba, kai privalome imtis konkrečių veiksmų ir Rusijoje suplanuotas svarbias tarptautines sporto varžybas perkelti kitur. Jei to nepavyks pasiekti, tokie sporto renginiai Rusijoje turėtų būti solidariai boikotuojami. Deja, reikia imtis priemonių ir prieš Rusijos sportininkų dalyvavimą tarptautinėse varžybose“, – sakoma antradienį europarlamentaro išplatintame pareiškime.

Čempionatą panaudos propagandai

Sočio olimpinių žaidynių metu, V.Putinui išdidžiai sėdint žiūrovų ložėje, Maskvos nusiųsti ar remiami smogikai ir snaiperiai šaltakraujiškai žudė nekaltus žmones Kijevo Maidane bei buvo pradėta Krymo aneksavimo operacija, – P.Auštrevičius.

Anot jo, Sočio žiemos olimpinės žaidynės parodė, kad Rusiją sportą naudoja politiniams tikslams.

„Jau įrodyta, kad Sočio olimpinių žaidynių metu, V.Putinui išdidžiai sėdint žiūrovų ložėje, Maskvos nusiųsti ar remiami smogikai ir snaiperiai šaltakraujiškai žudė nekaltus žmones Kijevo Maidane bei buvo pradėta Krymo aneksavimo operacija. Mes, demokratiškas pasaulis, tai prarijome. Tačiau negalime leisti, kad šalyje, remiančioje teroristus, kaip niekur nieko ir toliau vyktų svarbiausios pasaulio sporto šventės, pavyzdžiui, 2018 metų pasaulio futbolo čempionatas, kuris, akivaizdu, bus panaudotas nešvariais propagandiniais Maskvos tikslais“, – tvirtina P.Auštrevičius.

Jo teigimu, šis futbolo čempionatas, kaip ir bet kurios kitos ateinantiems metams Rusijoje suplanuotos tarptautinės varžybos, turi būti perkeltos kitur ir sprendimai dėl to priimti būtent dabar.

Svarsto naujas sankcijas

Europos Sąjungos (ES) vyriausybių vadovai jau pavedė savo šalių užsienio reikalų ministrams per ketvirtadienį Briuselyje numatytą susitikimą apsvarstyti galimas naujas sankcijas Rusijai, atsinaujinus smurtui Ukrainos rytuose.

Antradienį paskelbtame bendrame pareiškime 28-ių ES šalių vyriausybių vadovai išsakė susirūpinimą dėl Rusijos paramos promaskvietiškiems separatistams, kurie pradėjo naują karinį puolimą netoli Kijevo vyriausybės kontroliuojamo strategiškai svarbaus Mariupolio uostamiesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius