Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 12

Petras Gražulis apklaustas „Tvarkos ir teisingumo“ byloje dėl prekybos poveikiu

Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis pirmadienį buvo apklaustas liudytoju Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) „Tvarkos ir teisingumo“ byloje dėl prekybos poveikiu.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tyrėjams papasakojau tik tiek, kiek žinau iš žiniasklaidos. Apie „Pirk dramblį“ istoriją nieko nežinau“, – BNS sakė prie STT sutiktas politikas.

Jis teigė, kad teisėsaugos pareigūnai jo daugiausiai klausinėjo apie partijos vidinius reikalus.

„Kokius sprendimus priima partija, kas valdo partiją, kas vadovauja partijai, tokių dalykų. Net norėjau apskritai atsisakyti duoti parodymus, nes neturiu jokios informacijos šioje byloje“, – tvirtino P.Gražulis.

„Tvarkietis“ nurodė, kad tyrėjai neįžvelgė esminio jo vaidmens šiame tyrime.

Vykdant didelės apimties tyrimą dėl prekybos poveikiu nagrinėjama daug galimo nusikaltimo epizodų. Įtariama, kad iš viso už pažadus ir susitarimus dėl poveikio vykdant skirtingus viešuosius pirkimus, partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai priimta didesnė nei 377 tūkst. eurų kyšių suma.

Tyrimo metu 12 asmenų buvo apklausti kaip įtariamieji dėl skirtingų nusikalstamos veikos epizodų, iš jų septyni yra valstybės tarnautojai ar jiems prilyginti asmenys. Įtarimai, be kitų asmenų, pareikšti Seimo nariui Rimui Antanui Ručiui ir „Tvarkai ir teisingumui“ kaip juridiniam asmeniui.

Paskelbus, kad STT atlieka tyrimą dėl galbūt neskaidrių ministerijos viešųjų pirkimų, iš posto tuomet pasitraukė „tvarkiečių“ deleguotas vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius