-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 02

Petras Gražulis gavo progą finansiškai paremti kovą už žmogaus teises

Parlamentaras Petras Gražulis, seksualinių mažumų teisių gynėjams padovanojęs džinsus su skyle užpakalyje, sulaukė ironiško atsako. Lietuvos gėjų lyga (LGL) nusprendė šį drabužį, padovanotą aršiai ją kritikuojančio politiko, parduoti, o gautus pinigus skirti kovai už lygybę.
Petro Gražulio padovanoti džinsai
Petro Gražulio padovanoti džinsai / LGL nuotr.

„Pakeisk homofobiją į žmogaus teises! Įsigyk istorinę Seimo nario P.Gražulio dovaną ir paremk LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų – red. past.) bendruomenės kovą už lygybę Lietuvoje!“ – pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasiūlė LGL aktyvistai.

Tyčiodamasis iš gėjų, šią dovaną – džinsus su raudonu apskritimu ir užtrauktuku ant užpakalio – P.Gražulis į LGL biurą atvežė lapkričio viduryje. Tuo metu Vilniuje vyko Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai renginys – kartu su ES Pagrindinių teisių agentūra surengta konferencija „Kova su neapykantos nusikaltimais ES“. Į ją susirinko per 350 politikų, pareigūnų ir ekspertų iš Lietuvos bei užsienio šalių. Svečiai gavo progą savo akimis pamatyti, kokia LGBT padėtis Lietuvoje.

„Norėdami naudingai panaudoti mūsų asociacijai įteiktą netikėtą dovaną, skelbiame viešą aukcioną ir kviečiame įsigyti originalaus dizaino džinsus!“ – kviečia aukciono rengėjai.

Surinktus pinigus jie žada skirti lygybei ir LGBT žmonių teisėms Lietuvoje puoselėti. LGL žada įteikti specialų prizą labiausiai šiemet LGBT teisių apsaugos srityje nuveikusiam asmeniui.

Aukciono rezultatus žadama paskelbti gruodžio 10-ąją – Tarptautinę žmogaus teisių dieną.

Savo kainą už „išskirtinio dizaino, madingus ir praktiškus“ džinsus galima siūlyti tiek „Facebook“, tiek laišku tiesiai LGL.

LGL nuotr./Petro Gražulio padovanoti džinsai
LGL nuotr./Petro Gražulio padovanoti džinsai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius