-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 01 /16:26

Petras Gražulis pasigedo darbo kabinete laikyto kompiuterio ir 9 tūkst. eurų, STT teigia, kad pinigai per kratą nebuvo paimti

Pirmadienį į darbo kabinetą atvykęs „tvarkietis“ Petras Gražulis pasigedo kompiuterio ir 9 tūkst. eurų grynųjų. Praėjusį ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai ten atliko kratą. Tačiau pirmadienį STT atstovė Ramunė Paukštienė 15min teigė, kad per pareigūnų kratą jokie pinigai paimti nebuvo, o parlamentaro butas, kitaip nei jis teigia, buvo paliktas tvarkingas.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kratos metu jokie pinigai nebuvo paimti. Visą procesą (kratos – aut.) stebėjo Seimo kanceliarijos darbuotojai, kuriuos paskyrė Seimo kanclerė. Krata buvo atlikta pagal visus reikalavimus“, – teigė R.Paukštienė.

P.Gražulio kaltinimo, kad dingo kompiuteris, ji nekomentavo.

Krata buvo atliekama ne tik P.Gražulio kabinete Seime, bet ir jo bute Seimo viešbutyje.

Neradau kompiuterio, tik monitorius yra, ir neradau pinigų.

Agentai lankėsi su parlamentaru siejamoje bendrovėje „Judex“ ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Jono Miliaus kabinete.

Eurus laikė kabinete esančioje spintelėje

Kaip 15min sakė P.Gražulis, pirmadienį įėjęs į kabinetą jis patikrino, ko trūksta, ir iškvietė policiją. Kabinete jis kelias dienas nesilankė, nes buvo išvažiavęs.

„Neradau kompiuterio, tik monitorius yra, ir neradau pinigų. Kiekvienas turime teisę pinigus laikyti ir ne banke“, – sakė jis.

P.Gražulis 9 tūkst. eurų laikė kabinete esančioje spintelėje.

Antradienį 10 valandą P.Gražulis yra kviečiamas apsilankyti prokuratūroje. Jis svarstė, kad ten ir sužinos, kodėl paimtas kompiuteris ir pinigai.

Paklaustas, kodėl darbe laikė tokią sumą, P.Gražulis aiškino, kad visi turi teisę ne banke laikyti pinigus. „Kiek bankų bankrutavę, „Snoras“, „Ūkio bankas“, kiti. Pasitikėjimo didelio nėra, banke laikau einamosioms išlaidoms“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seimo nario Petro Gražulio kabinetas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seimo nario Petro Gražulio kabinetas

„Gal visa tai bus paimti prokuratūros? Gal be reikalo jaudinuosi. Gal jiems STT pareigūnai atnešė, gal jie yra užfiksuoti“, – svarstė jis.

STT: butas buvo paliktas tvarkingas

Parlamentaras taip pat pasipiktino, kad kratą bute darę pareigūnai iš jo gyvenamosios vietos padarė kiaulidę: „Butą radau suverstą kaip po karo.“ Tačiau iš gyvenamųjų patalpų, anot P.Gražulio, niekas paimta nebuvo.

Atliekant kratą P. Gražulio gyvenamojoje vietoje buvo daromas vaizdo įrašas, o butas buvo paliktas tvarkingas.

„Atrodo, ten niekas nepaimta. Tik atrodo toks keistas atvejis – gal buvo pusė šiukšlių dėžės, tai ji dabar tuščia, ir koldūnų gal būvo kokie aštuoni pakeliai, neskaičiavau, bet liko vienas. Galbūt prokuroras pasakys, kad paėmė, kad listerijos ieško“, – kalbėdamas su BNS svarstė Seimo narys.

„Daug metų valgau koldūnus ir esu sveikas“, – pabrėžė P.Gražulis.

Tačiau pirmadienį po pietų STT paneigė ir tai, kad P.Gražulio butą po kratos agentai paliko sujauktą.

„Atliekant kratą P. Gražulio gyvenamojoje vietoje buvo daromas vaizdo įrašas, o butas buvo paliktas tvarkingas, toks, koks buvo rastas prieš atliekant šį procesinį veiksmą“, – paskelbė STT savo „Facebook“ puslapyje.

Pripažino, kad su J.Miliumi kalbėjo apie Judex

Jis pripažino, kad su VMVT vadovu J.Miliumi yra kalbėjęs apie „Judex“ gaminių neva rastą bakteriją.

„Taip, buvo tokia kalba. Kai prasidėjo tokia situacija, kada prasidėjo Europos Sąjungos ir Rusijos tas „karas“, kai Europos Sąjunga paskelbė sankcijas Rusijai, o Rusija atitinkamai uždraudė pieno, mėsos produktus, bet šaldyti maisto produkto nepateko į tą sąrašą, juos buvo galima vežti. Tada Rusija pradėjo reikalauti įvairiausių tyrimų ir vis rasdavo kažkokį pažeidimą, bakteriją, tarp jų ir listeriją. (...) Nuvažiavom pas Milių, jis turi patirties, ką tokiu atveju daryti. Jis sakė, kad nelabai ką padarysi, nes čia yra politika, kad galite operacinėje daryti tuos koldūnus, Rusija vis tiek ką nors ras“, – BNS pasakojo Seimo narys.

P.Gražulis teigė bendrovės „Judex“ reikalais domėjęsis iš draugiškumo, ten yra dirbusi jo žmona, brolis, dabar sūnus.

„Su „Judex“ savininku pažįstamas labai daug metų, nuo sovietinių laikų, pabendraujame“, – tvirtino parlamentaras.

Jis sakė, kad įtarimai dėl galimo kyšio davimo J.Miliui laužti iš piršto.

„J.Milius niekada neėmė ir niekada neims, ir gal net niekas jam nedrįstų duoti“, – svarstė „tvarkietis“.

P.Gražulis teigė prašysiąs, kad būtų paviešinti jo ir J.Miliaus pokalbiai. Be to, jis teigė sieksiąs būtų patikrintas poligrafu.

Policija šiuo metu tikrina pirminę informaciją.

„10 val. 16 min. gautas pranešimas, kad per savaitę, kai pranešėjo nebuvo darbo vietoje, Gedimino g. 53, kabinete nr. 124, dingo 9 tūkst. eurų“, – 15min teigė Vilniaus apskrities VPK atstovas Paulius Radvilavičius.

Norėjo išvengti nuobaudų?

Ketvirtadienį po paklausos VMVT vadovui J.Miliui prokurorai pateikė įtarimus piktnaudžiavus tarnyba. Iš viso šioje byloje įvairiais nusikaltimais įtariami 6 asmenys.

Iš STT išplatintos informacijos galima manyti, jog teisėsauga įtaria, kad „Judex“ vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.

Neoficialiomis žiniomis, teisėsauga aiškinasi įtarimus, kad VMVT ar jai pavaldžios institucijos galėjo gauti iš kitų kompetentingų žinybų informacijos apie listerijos (Listeria monocytogenes) rūšies bakterijos užkratą kai kuriuose „Judex“ gaminiuose, tačiau šį faktą esą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius