Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 26

Petras Gražulis nori Europos Parlamentui išaiškinti savo pataisų prieš „homoseksualumo propagavimą“ esmę

Seimo narys Petras Gražulis prašo jo inicijuotas pataisas prieš „homoseksualumo propagavimą“ pasmerkusį Europos Parlamentą (EP) išklausyti ir jo poziciją.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Europos Parlamentas save vadina demokratiškiausia institucija, o pats sprendimus priima neišklausęs kitos pusės. Aš kreipsiuosi į visų Europos valstybių parlamentus, Europos Parlamento pirmininką ir frakcijas, kad rezoliucija būtų persvarstyta, ir man būtų sudaryta galimybė paaiškinti savo iniciatyvos turinį“, – BNS sakė P.Gražulis.

EP praėjusią savaitę priėmė rezoliuciją, kuria tiesiogiai paragino Lietuvos Seimą nepriimti įstatymo, numatančio baudas už homoseksualių santykių propagavimą, o prezidentei siūlė jį vetuoti, jei bus priimtas.

Seimas po pateikimo yra pritaręs P.Gražulio inicijuotam Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų projektui, kuriuo numatoma „už viešą homoseksualių santykių propagavimą“ bausti nuo 2 tūkst. iki 10 tūkst. litų bauda. Dėl įstatymo projekto priėmimo dar nebalsuota.

„Europos Parlamentas ragina Seimą nepritarti Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimų projektui;  ragina prezidentę vetuoti Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, jei jie būtų priimti“, – rašoma rezoliucijoje.

Europos Komisija rezoliucija paraginta atlikti teisinį siūlomų Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimų vertinimą.

Įstatymo projekto autorius parlamentaras P.Gražulis tvirtina, kad juo būtų baudžiama ne už kitokią seksualinę orientaciją, bet tik už „visuomenės dorovei prieštaraujančių kitų seksualinių orientacijų propagavimą“.

Įstatymo projektą sukritikavo Vyriausybė ir prezidentė, tarptautinės organizacijos. Kritikai teigia, kad taip diskriminuojamos seksualinės mažumos, gali būti apribota jų teisė reikšti savo nuomonę.

2009 metų rugsėjį europarlamentarai rezoliucija paragino Lietuvą persvarstyti Nepilnamečių apsaugos įstatymą, draudusį vaikams skleisti informaciją, kuria „propaguojami“ homoseksualūs, biseksualūs ar poligaminiai santykiai. Vėliau Lietuvos Seimas šias nuostatas iš įstatymo išbraukė, dar prieš joms įsigaliojant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius