Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27

Petras Gražulis stojo ginti Kęstučio Pūko: „Ko tos moterys ieško?“

Seimo narys Kęstutis Pūkas nori, kad Seimas dar mėnesiui pratęstų komisijos, kuri aiškinasi, ar parlamentaras nusipelnė apkaltos, darbą. Pasak jo, iki šiol komisija jam nesudaro teisės gintis, neleidžia susipažinti su visa informacija. Komisija tokius kaltinimus atmeta ir sako, kad K.Pūkas savo argumentus pateikė dviejuose posėdžiuose.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimas nusprendė, kad komisijos darbo pratęsti nereikia. K.Pūko pasiūlymą palaikė tik „tvarkiečiai“ Remigijus Žemaitaitis, Rimas Andrikis, Algimantas Dumbrava, Petras Gražulis, Vytautas Kamblevičius, Lenkų rinkimų akcijos atstovai Zbignevas Jedinskij, Jaroslavas Narkevičius, Česlavas Olševskis ir Leonardas Talmontas, bei socialdemokratas Juozas Olekas ir „valstietė“ Levutė Staniuvienė.

Tokiu būdu nebuvo suformuotas precedentas, kad tas Seimo narys, kurio veiklą tiria komisija, pats gali pasiūlyti pratęsti jos darbą. Liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikino, kad tai gali būti pavojinga, nes Seimo nariai gautų teisę vilkinti jų atžvilgiu atliekamus tyrimus.

K.Pūkas, įtikinėdamas parlamentarus, kad komisija dirba blogai, tikino nė nesuprantantis, kuo yra kaltinamas.

Kolegos ginti stojo ir „tvarkietis“ Petras Gražulis.

Jis rėžė: „Kada aš mačiau per žiniasklaidą, kada moterys eina į prekybos tinklus pirkti papynykų ir triusikėlių, tai ko jos ieško – vyro, meilužio ar darbo? Tai ko jos vertos? Tos moterys, jūs man pasakykit? Aš manau, kad tikrai, jeigu žiūrime į šitą klausimą, tai žiūrėkime iš esmės. Dar aš pasakysiu ir trečią dalyką. Jeigu Kęstutis Pūkas, pažiūrėkite, žmogus amžiuje. Na, nejaugi jis dar ką galėjo toms moterims padaryti, apart pakalbinimo? Ką jūs čia šnekate?“ – karščiavosi P.Gražulis.

Tokie Seimo nariai žodžiai papiktino liberalus ir konservatorius. Jie tikino, kad Seimo nariui ES valstybės parlamente XXI a. tokie žodžiai nedera.

Seimo nario Kęstučio Pūko apkaltos komisija savo išvadą, ar siūlyti Seimui šiam parlamentarui pradėti apkaltos procedūrą, tvirtins penktadienį. Tuomet Seimas turės spręsti, ar pradėti, ar nutraukti apkaltos procedūrą K.Pūkui.

Jei pritariama specialiosios tyrimo komisijos išvadai, kad yra pagrindas pradėti apkaltos procesą, Seimas kreipiasi į Konstitucinį Teismą išvados, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pradėtas tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius