Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 04

Petro Gražulio biografijos spragos sukėlė įtarimų Klaipėdos rajono politikams

Klaipėdos rajono tarybos nariai suabejojo Seimo nario Petro Gražulio praeitimi. Jie taryboje išplatino atvirą laišką, adresuotą partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai. Laišką pasirašė 14 valdančiajai daugumai priklausančių politikų. Jame išdėstyti motyvai, kodėl konservatorių vadovaujama dauguma nesutinka su „tvarkiečių“ pasiūlymu formuoti naują koaliciją.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Politika

„Mums susirūpinimą kelia jūsų lyderio Seimo nario Petro Gražulio baltos dėmės ir galimai grubūs netikslumai parašytose biografijose, kandidatuojant į Lietuvos Respublikos Seimą, pradedant 1996 metais“, – teigiama laiške.

Seimo interneto tinklalapyje pateiktoje parlamentaro biografijoje nėra įvardijama, ką P.Gražulis veikė nuo 1975 metų, kai pradėjo studijas Kauno technologijos universitete. Po to pateikiami duomenys apie tai, kad 1988 metais neva už atsisakymą tarnauti sovietų armijoje būsimasis politikas kalėjo Lukiškėse, Pravieniškėse, o vėliau – Mordovijoje.

„Mūsų nuomone, tiesus ir atviras atsakymas išsklaidys ne tik oponentų iliuzijas dėl mūsų pasirinkimo tvirtumo, bet ir duos aiškią žinią rinkėjams dėl pastarųjų dienų įvykių politinėje savivaldybės padangėje“, – atvirame laiške dėstė rajono tarybos nariai.

Jie tikisi, kad spragomis P.Gražulio biografijoje susidomės Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, taip pat ir specialiosios tarnybos.

P.Gražulis tokią rajono politikų iniciatyvą įvardijo kaip bandymą susidoroti nešvariais būdais. „Tai visiškas absurdas. Neketinu to šitaip palikti, kreipsiuosi į teismą dėl šmeižto“, – tikino jis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas sakė, kad tyrimui pradėti įtarimų neužtenka, reikia konkrečių faktų, kuriais būtų galima remtis.

„Tačiau tai, kad politikai klausia, yra gerai. Dabar P.Gražulis turėtų į tuos klausimus atsakyti, kad abejonių neliktų, visuomenė turi teisę žinoti“, – kalbėjo A.Anušauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius