-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 02

Petro Gražulio kalbas apie juodąją buhalteriją tiria FNTT

Prokurorai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) pavedė išsiaiškinti, ar Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūno Petro Gražulio pareiškimai apie juodąją krikščionių demokratų partijos kasą yra tiesa.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bandydamas apginti Darbo partijos lyderį Viktorą Uspaskichą ir du jo bendražygius P.Gražulis iš Seimo tribūnos pareiškė, kad jam būnant Lietuvos krikščionių demokratų partijos (LKDP) nariu, ši politinė jėga taip pat turėjo juodąją buhalteriją.

„Aš prisipažinsiu, būdamas Lietuvos krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininku, kada dar Vokietijos kancleris buvo Helmutas Kohlis, vežėme markes į Lietuvą partijai, vežėme ir iš Vokietijos, vežėme ir iš krikščionių demokratų Švedijos. Ir neapskaitėme tų pinigų. Aš asmeniškai atvirai ir drąsiai tai sakau. Ar aš galiu teisti kitus, kai tai darė, mūsų partijoj tai vyko? Gal mes buvome gudresni už V.Uspaskichą? Kaltė ta, kad jis vedė buhalteriją, o mes nevedėme: pasidalinome pinigus ir nėra popieriukų jokių“, – Seimui svarstant trijų „darbiečių“ teisinės neliečiamybės klausimą, sakė P.Gražulis.

Jis savo biografijoje nurodė, kad 1989 buvo vienas LKDP atkūrimo iniciatorių, o partijos valdybos pirmininku buvo tik 2001–2004 metais. H.Kohlis kancleriu dirbo iki 1998-ųjų spalio.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rūta Dirsienė 15min.lt informavo, kad prokurorai pavedė FNTT patikrinti P.Gražulio paskelbtą informaciją. „Kai FNTT pateiks išvadą, bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą“, – sakė ji.

P.Gražulis: reikia prašyti Vokietijos pateikti informaciją

„Tvarkos ir teisingumo“ narys 15min.lt sakė, kad FNTT į apklausą jo dar nekvietė.

„Nekvietė gal dėl to, kad tie įvykiai – seni. Su H.Kohlio partija taip pat juk buvo problemų, buvo, matyt, finansuojamos ir kitos šalys. Čia ne paslaptis. Galima būtų pareikalauti iš Vokietijos pateikti informaciją ir pasižiūrėti kas ten susiję, nes ten gana rimti dalykai buvo“, – sakė jis.

1999 metais Vokietijoje kilo Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos (CDU) finansavimo skandalas, kurio metu H.Kohlis buvo apkaltintas1993–1998 metais iš anoniminių rėmėjų priėmęs partijai paremti 2 mln. markių, nors tie pinigai nefigūravo jokiuose partijos dokumentuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius